Gruwelijk enge Kinderboekenweek in de bieb

Algemeen

ACHTERHOEK - De jaarlijkse Kinderboekenweek kent dit jaar een thema voor moedige kinderen,'Gruwelijk Eng!' Tijdens deze week staan alle griezelige lees- en informatieve boeken in het middelpunt van de belangstelling. Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert tijdens deze enge week gruwelijke activiteiten op diverse locaties. De Kinderboekenweek is van woensdag 4 tot en met zondag 15 oktober 2017.

Griezelen in Winterswijk
Op woensdag 4 oktober komt PEERtoftheater met de voorstelling 'Griezelen is zo eng nog niet… ?!' naar de Bibliotheek Winterswijk. De heksen Siepie en Jut wonen naast elkaar, ze vinden elkaar best aardig, maar houden allebei van een andere kleur. Dit zorgt nog wel eens voor wat problemen....En er breekt pas echt paniek uit als de kleuren door elkaar komen. Siepie is een echte griezelheks maar voor Jut is dit nog lastig. Ze weet niet goed hoe ze moet griezelen. Samen met de kinderen brouwen ze een nieuwe toverdrank. En beetje bij beetje leert Jut hoe het is om te griezelen. De voorstelling vindt plaats in de theaterzaal van het Gerrit Komrij College (ingang via bibliotheek) en is bedoeld voor iedereen van 4 tot en met 8 jaar, met hun ouders.
Aanvang: 16:00 uur, toegang gratis

Bang meisje in Borculo, Eibergen, Lichtenvoorde
De voorstelling 'Bang Meisje' wordt gespeeld door Theaterduo Noggus en is een bewerking van een prentenboek. Het verhaal gaat over een bang meisje dat minder bang wil zijn. Ze gaat op reis naar de toverleeuw voor hulp. Onderweg komt ze een draak, spin, heks en een spook tegen. Ze is dan bang, maar gaat toch door. Ze wordt gedurende de reis minder bang. Bij de leeuw vraagt ze om hulp. De leeuw neemt de reis met haar door en somt op wie ze tegengekomen is en benadrukt het feit dat ze doorging. Zijn conclusie is dat ze geen bang meisje meer is, maar een best wel dapper meisje. Trots gaat het meisje naar huis, waar ze laat zien dat ze inderdaad geen bang meisje meer is.
De voorstelling is bedoeld voor kinderen van 4 tot 8 jaar oud, met hun ouders.
zaterdag 7 oktober, 10.30 uur, Bibliotheek Eibergen
zaterdag 7 oktober, 14:00 uur, Bibliotheek Lichtenvoorde
woensdag 11 oktober, 16:00 uur, Bibliotheek Borculo.
De toegang is gratis.

Griezelnacht in de Bibliotheek Eibergen
Op vrijdag 13 oktober staat de bibliotheek in Eibergen in teken van het GRIEZELEN! Er staan veel spannende, enge en griezelige zaken te gebeuren voor iedereen tussen de 9 en 12 jaar oud. Vanaf 19.30 uur tot middernacht zijn er doorlopend workshops, spel- en knutselactiviteiten. Op vaste tijden worden spannende verhalen voorgelezen en er wordt een film vertoond. En natuurlijk zijn er griezelig lekkere versnaperingen en kunnen kinderen zich tot griezels laten schminken.
Kinderen die durven, mogen tot middernacht blijven voor de afsluiting.
Deelname en toegang is gratis, maar vooraf aanmelden is noodzakelijk: 088-0062929.


www.kinderboekenweek.nl/
www.oostachterhoek.nl/

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant