Sokkenwol verven

Algemeen

WINTERSWIJK - Al een aantal dinsdagavonden heeft Gerrie Habers workshops sokkenbreien gegeven bij Ankomm'n. Op dinsdag 26 september gaat ze leren hoe je zelf wol kunt verven. Hiervoor gebruikt ze speciale wol uit Engeland. Met een samenstelling van 75% merino wol en 25 % nylon. De verf die hiervoor gebruikt wordt komt uit Amerika, van deze soort verf bestaan 84 kleuren. Tijdens de workshop gaan de deelnemers een streng sokkenwol verven.

Op de derde dinsdag van de maand, komende maand dus dinsdag 17 oktober, gaan deelnemers dan weer verder met sokken (leren) breien. Sokken breien kan op vele verschillende manieren. Het kan op vijf breinaalden of op een rondbreinaald. Men kan een sok tegelijk breien of een paar tegelijk. Daarnaast zijn er wel honderden verschillende patronen die te verwerken zijn in een 'basis'-sok. De workshop begint om 19.00 uur en duurt tot 21.30 uur.
Verdere info over de avond en voor aanmelding kan men terecht bij Gerrie Habers, 06 - 2283 8415 of met Anita Duenk, 06 1562 4314.

Gastgalerij Ankomm'n is te vinden aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk-Corle.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant