De Eierjongens. Foto: PR
De Eierjongens. Foto: PR

Proeverij op Rosenhaege met Eierjongens

Algemeen

WINTERSWIJK / KOTTEN - Op de eerste dag van de oogstmaand oktober organiseert Rosenhaege aan de Bekeringweg een gevarieerde proeverij op haar landgoed met medewerking van Dweilorkest De Eierjongens. Het belooft een middag te worden met temperamentvolle muziek, kunst en lokale lekkernijen.

Rainer Blonk is een Duitse 'Aktionskünstler' die passie heeft voor de Europese zaak. Hij is uitgenodigd om bevlogen te vertellen en neemt zijn blauwe schapen mee. Rainer Blonk trekt met zijn kudde door heel Europa. Deze staat symbool voor de eenheid: een ieder is gelijk en iedereen is belangrijk. Zijn boodschap is om vooral menselijk met elkaar om te gaan.
Restaurant De Woord bereidt tijdens de proeverij een wildgoulash. Chefkok Volkmar Kroes zet de pan op het vuur om 11:00 uur om het vlees van wilde varkens in een bijzonder najaarsrecept te verwerken.
Bovendien stelt het restaurant likeuren samen van bijzondere vruchten en 'Winterswijks goud'.
Keltische ganzen zijn soesjes, welke geserveerd worden met warme bosvruchten en slagroom. Op het terras van het Keltische Koffiehuis kan er van genoten worden, met zicht op de tuinen.
Tijdens de herfst is een wandeling door die tuinen van Rosenhaege aan te raden. De bloeiende siergrassen, langzaam verkleurende borders en de vol waterdruppels hangende halmen van de grassen, geven de tuin een betoverende aanblik.
Rosenhaege is op 1 oktober geopend vanaf 11:00 uur en de toegang tot de proeverij is gratis.


Rosenhaege
Bekeringweg 8, Winterswijk-Kotten
T.0543-563339- 06-53673909
www.rosenhaege.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant