Taakstraf voor ongeluk Corleseweg

Algemeen

WINTERSWIJK/AALTEN - De rechtbank veroordeelde een 27-jarige tractorchauffeur uit Aalten tot een taakstraf van 100 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden. De man raakte op 18 april 2016 betrokken bij een zwaar ongeval op de Corleseweg in Winterswijk.

De man reed met een zware tractorcombinatie met een te hoge snelheid een wegversmalling in. Hij ging onvoldoende na of hij voorrang zou krijgen. Daarbij reed de tractorchauffeur zo hard, dat hij niet meer op tijd kon stoppen toen bleek dat hij die voorrang niet kreeg. Het slachtoffer liep daarbij zwaar lichamelijk letsel op. Daar ondervindt het slachtoffer nog steeds hinder van in het dagelijkse leven.
De rechtbank rekent het de man aan dat hij door zijn verkeersgedrag de veiligheid van een ander in gevaar heeft gebracht. De man rijdt al jaren op een tractor en zou zich meer dan een ander bewust moeten zijn van de kracht van zijn combinatie. Bij een ongeval zal een tegenligger vrijwel altijd veel en ook meer schade oplopen dan de combinatie waarin hij reed. In het voordeel van de tractorchauffeur spreekt dat hij niet eerder met politie en justitie in aanraking is geweest voor een vergelijkbaar feit. Daarnaast is de Aaltenaar voor zijn levensonderhoud erg afhankelijk van zijn rijbewijs. Ook trekt de man - kijkend naar zijn houding ter terechtzitting - zich de gevolgen voor het slachtoffer aan en betreurt het dat goed contact niet tot stand is gekomen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant