Drie van de succesvolle WRPC-amazones. Van links naar rechts: Jolien Kuenen, Mirjam ten Dolle en Marly Aarnink op Wallstreet. Foto: Bart Kraan   
Drie van de succesvolle WRPC-amazones. Van links naar rechts: Jolien Kuenen, Mirjam ten Dolle en Marly Aarnink op Wallstreet. Foto: Bart Kraan   

WRPC pakt regiotitel bij verenigingsteams paarden

Algemeen

WINTERSWIJK – De Winterswijkse Ruiter- en Pony Club (WRPC) is opnieuw succesvol geweest. Pakten eind juni vijf amazones van de vereniging tijdens de kringkampioenschappen zes titels (Thirsa Oonk pakte twee erelinten), tien dagen geleden eindigde het verenigingsteam paarden bij de regiokampioenschappen voor Gelderland en Flevoland in Wezep als eerste.

Door Bart Kraan

Het was de eerste regiotitel in de geschiedenis van de WRPC, die in 2011 al wel eens een Nederlands kampioenschap had gepakt, een evenement waarvoor de Winterswijkse club zich als reservekampioen bij de regiokampioenschappen happen had geplaatst. "En dan is het leuk dat je nu eens regiokampioen wordt", aldus Nancy Bonnink, bij de WRPC als bestuurslid verantwoordelijk voor de wedstrijdzaken.
Het succes kwam voor bestuur en amazones als een aangename verrassing, omdat niemand bij de vereniging er eigenlijk rekening mee had gehouden dat de Winterswijkse afvaardiging het zo ver zou schoppen op het regiokampioenschappen met een deelname van 24 clubs. "Dit succes hadden we niet verwacht", aldus Esther Schaap, bestuurslid pr van de WRPC. "De insteek was er een leuke dag van te maken."
En de WRPC wilde tijdens het regiokampioenschap de aandacht op de vereniging vestigen. "De vereniging wil door deelname de deelnemers stimuleren en we wilden de club op de kaart zetten", aldus Schaap. "Aan zo'n kampioenschap meedoen, is goede public relations. Je kunt het zien als een soort ledenwerving. Want door aan zo'n evenement mee te doen, straal je uit dat je het goed doet en breng je mensen op het idee om eens een keer hier te komen kijken. Je hebt in de buurt meer verenigingen en stallen, soms schuiven mensen door naar een andere club."

Maar het liep dus heel anders. Want de zeven WRPC-amazones, van wie Mary Aarnink aan zowel het springen als de dressuur deelnam, levenden onder leiding van de instructeurs Lies Bastiaanse (dressuur) en Wouter Hermelink (springen) een uitstekende prestatie. De Winterswijkse afvaardiging maakte in de dressuur het verschil. Roos van der Hoek behaalde in haar B-proef met Trust Me 224 punten, Mirjam ten Dolle en Feline lieten in de M1-dressuur een score van 205 noteren, Marly Aarnink en haar paard Wall Street scoorden in de L1 201 en Corine Westendorp behaalde, pas in haar derde wedstrijd met Gullit, in de B-klasse een score van 191 punten. Dat leverde de WRPC een totaalscore van 822 op, 21.5 punten meer dan nummer twee RV Varsseveld.
De prestaties en de scores op de dressuur stemden de WRPC-amazones vanzelfsprekend tot tevredenheid. "822 is echt een heel hoge score, dat vond de commentator ook", aldus Schaap. "We hebben het alle vier heel goed gedaan. Normaal scoor je bij 180 een voldoende, wij zaten daar allemaal ruim boven", zo vult Mirjam ten Dolle aan. En Marly Aarnink: "Af en toe haal je wel eens een zo hoge score als tijdens de regiokampioenschappen, maar dat is echt een uitzondering."

Zodoende konden de Winterswijkse springcombinaties zich een aantal missers veroorloven, maar ook zij presteerden meer dan naar behoren. In het B-parcours bleven Marly Aarnink en Danielle van Staalduinen met respectievelijk Wall Street en Sam foutloos, hetgeen in het L-klasse ook gold voor Celien Kolthof en haar paard Who Dun It en in de M-klasse voor Jolien Kuenen met Aronada.
Omdat ook de vier deelnemers van RV Varsseveld foutloos rondgingen, bleef het verschil 21.5 punten en was het kampioenslint voor de WRPC die blij was dat ze RV Varsseveld nu eens voorbleef.
"Dat zorgde wel voor een joepie-moment", glimlacht Mirjam ten Dolle. "Varsseveld staat heel hoog aangeschreven, hun individuele deelnemers, viertallen en verenigingsteams presteren altijd heel goed. Die vereniging heeft ook al jaren uitstekende paarden en pony's. Die blijven in de club, als ze verkocht worden, gaan ze altijd naar iemand van de eigen vereniging."

De WRPC vierde vorige week zaterdagavond het succes van haar team tijdens een receptie in het grand café van de vereniging. Daarbij waren ook de reserves Cathy ten Dolle, Anouk Siebelink, Roos van der Hoek, Charlotte Almekinders, Milou Onderdijk en Marloes Schieven aanwezig. Met haar eerste plaats kwalificeerde het verenigingsteam van de Winterswijkse vereniging zich voor de Hippiade (Nederlands kampioenschap) op zaterdag 2 september in het centrum van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond in Ermelo. Daar ontbreekt Mirjam ten Dolle. Jolien Kuenen komt dan zowel bij de dressuur als het springen in actie. Ook het WRPC-viertal doet mee aan de Hippiade. Dat team liet tijdens de regiokampioenschappen scores van 210 en 205, noteren en werd zodoende derde, eveneens goed voor kwalificatie.

Fotobijschrift:

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant