VIT zoekt vrijwillige coördinator

Algemeen

WINTERSWIJK - VIT-hulp bij mantelzorg biedt ondersteuning aan mantelzorgers. Eén vorm van ondersteuning is de inzet van een vrijwilliger zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft. De taak van de vrijwilliger is vooral gericht op het bieden van gezelschap thuis of bij activiteiten. De vrijwilliger is geschoold en krijgt met regelmaat relevante cursussen en scholing aangeboden. Voor de ondersteuning en begeleiding van de vrijwilligers in Winterswijk zoekt VIT een enthousiaste vrijwillige coördinator die samen met de huidige coördinator deze taak op zich wil nemen.

De vrijwillige coördinator regelt en voert intakegesprekken met vrijwilligers en hulpvragers en doet de matching. Hij/zij biedt ondersteuning en begeleiding aan de vrijwilligers en werkt hierbij nauw samen met de andere vrijwillige coördinator en mantelzorgconsulent. Voor professionele ondersteuning kan de vrijwillig coördinator terugvallen op de coördinator mantelzorg van VIT-hulp bij mantelzorg.
Wie een aantal uren per week beschikbaar is voor dit werk en woont in Winterswijk of omgeving, en wie goed met mensen kan omgaan, vindt in deze job als vrijwilliger wellicht precies wat hij/zij zoekt.

De beloning bestaat uit waardering van vrijwilligers en hulpvragers, nieuwe 'vrijwillige' collega's, mooie ervaringen én het leren van nieuwe dingen. VIT-hulp bij mantelzorg zorgt namelijk dat de vrijwillig coördinator goed voorbereid aan de slag gaat. Naast collegiale en professionele ondersteuning kan hij/zij met regelmaat deelnemen aan de gratis cursussen en themabijeenkomsten. Vanzelfsprekend worden onkosten vergoed.

Wie geïnteresseerd is of wie graag wat meer informatie wil, kan contact opnemen met VIT. Dat geldt ook voor wie geïnteresseerd is in het reguliere vrijwilligerswerk. Op dit moment is VIT op zoek naar vrijwilligers die gezelschap willen houden of er op uit willen gaan met een cliënt. VIT-hulp bij mantelzorg is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 15.00 uur op tel. (0544) 82 00 00 of via e-mail info@vithulpbijmantelzorg.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant