WW in de Achterhoek daalt gestaag verder

Algemeen

WINTERSWIJK - In de Achterhoek daalt de WW in juli 2017 verder en blijft daarmee onder het landelijk gemiddelde. De WW daalt in vrijwel alle sectoren, ook onder uitzendkrachten. Door seizoensinvloeden stijgt de WW in het onderwijs.
WW in de Achterhoek daalt en blijft onder het landelijke gemiddelde.

In juli verstrekte UWV 5.859 WW-uitkeringen aan inwoners van de Achterhoek. Ten opzichte van juni is dit een daling van 1,5% (-88 uitkeringen). Landelijk daalde de WW afgelopen maand met 2,1% iets sterker dan in de Achterhoek.
Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek 1.624 lager. Daarmee daalt de WW in deze regio op jaarbasis sterker (-21,7%) dan landelijk (-15,6%). Als gevolg van deze daling blijft het aandeel lopende WW-uitkeringen in de Achterhoek met 3,8% onder het landelijk gemiddelde (4,1%).
WW in de Achterhoek daalt onder uitzendkrachten en stijgt in het onderwijs
In de Achterhoek daalt het aantal WW-uitkeringen afgelopen maand met 3,1% onder mensen die voor hun WW in de sector uitzendbedrijven hebben gewerkt. Dit betreft voornamelijk uitzendkrachten die in uiteenlopende sectoren hebben gewerkt. Vergeleken met een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in deze sector zelfs 28,5% lager.
In het onderwijs stijgt de WW in juli met 26,2%; een terugkerend fenomeen in de zomer. Vergeleken met een jaar geleden daalt het aantal WW-uitkeringen in het onderwijs met 12,5%.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant