Frans Kemna. Foto: Mirthe Dokter Fotografie
Frans Kemna. Foto: Mirthe Dokter Fotografie Foto: null

Start percussiespektakel en muzieklessen 18+ bij Eendracht

Algemeen

WINTERSWIJK - Dit najaar start muziekvereniging Eendracht Winterswijk met twee leuke muzikale projecten. Slagwerkentertrainer Frans Kemna maakt samen met drummers en percussionisten van Eendracht een spetterende percussieshow. Daarvoor zoekt Eendracht nog percussionisten die het leuk vinden om mee te doen. Daarnaast start Eendracht met een nieuwe groep Maak Zelf Muziek 18+, voor wie altijd al een instrument wilde leren bespelen. Aanmelden voor beide activiteiten kan via sandrien@eendracht-winterswijk.nl .

Maak Zelf Muziek 18+
Altijd al een instrument willen bespelen maar het is er nooit van gekomen, of gestopt en toch de draad weer willen oppakken. Voor al die mensen begint in september een nieuwe jaargang Maak Zelf Muziek 18+. In ongeveer tienlessen neemt Hans Roerdinkholder de deelnemers mee om de wereld van muziek te ontdekken; de verschillende instrumenten, het samenspelen, hoe werkt een orkest en veel meer. Na een aantal lessen kiest de deelnemer een instrument dat aanspreekt en krijgt men de eerste lessen. In december volgt dan een gezamenlijk een slotconcert. De kosten voor Maak Zelf Muziek 18+ zijn zestig euro. De start is op vrijdag 16 september van 18.30-19.30 uur, voor iedereen van 18 jaar of ouder die graag een instrument wil leren spelen. De lessen zijn in de Klephoorn, Laan van Hilbelink 6 in Winterswijk.

Percussiespektakel
Speciaal voor alle drummers, slagwerkers en percussionisten die het leuk vinden om een vette show neer te zetten, organiseert Eendracht iets unieks. Onder leiding van Frans Kemna presenteert de slagwerkgroep een daverende perscussie- en drumshow in een spetterend concert samen met Eendracht in Theater De Storm. Frans (27) is dit jaar afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem in de richting muziektheater/percussie. Misschien kent men hem wel van The Shuffle Percussion Group. De show wordt een mix van diverse slagwerkcomposities en ritmische acts. Met Frans gaat de slagwerkgroep aan het werk met podiumpresentatie, muzikale improvisatie op slagwerkinstrumenten, bodypercussie en misschien wel bierkratten. Iedereen met een beetje, maar natuurlijk ook met veel - slagwerk-, drum- en percussie-ervaring is welkom. Men hoeft geen lid te zijn van Eendracht. Er wordt ongeveer vijftien dinsdagavonden in twee verschillende groepen gerepeteerd, afhankelijk van leeftijd en ervaring. Deelname aan het project kost zestig euro. De repetities zijn elke dinsdag tussen 19.00 – 21.30 uur, vanaf dinsdag 29 augustus tot en met 2 december, ook in de Klephoorn, Laan van Hilbelink in Winterswijk.

Aanmelden
Aanmelden of meer informatie vragen kan door te mailen naar sandrien@eendracht-winterswijk.nl.

Plezier in muzieklessen, ook als je 18+ bent. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant