Gangmaker De Verse Bakker.nl Dwars Deur Grolle. Foto: Rik Wamelink RW media
Gangmaker De Verse Bakker.nl Dwars Deur Grolle. Foto: Rik Wamelink RW media

Spektakel bij Dwars deur Grolle

Algemeen

GROENLO - Een enthousiaste groep wielerliefhebbers organiseert samen met de wielerclubs RTCG en De Stofwolk dit jaar weer de De Verse Bakker.nl Dwars deur Grolle. Op zondag 20 augustus knallen de renners over de klinkers in het centrum en over de Markt. Aan de start staan ook Grolse toppers, langs de route is het heerlijk vertoeven met een biertje in de hand.

Door Harrie Hoitink

Dwars deur Grolle was de afgelopen weken níet te missen door veel media-aandacht. "We hebben als organisatie volop de pubiciteit gezocht omdat we met De Verse Bakker.nl Dwars deur Grolle een evenement hebben dat je niet mág missen op kermiszondag", vertelt Miquel Porskamp, RTCG-lid en één van de organisatoren. Hij vervolgt: "Gezien het programma dat we neerzetten belooft het een enorm spektakel te worden, het publiek zal een geweldige middag beleven."

Kasseien en klinkers
De Verse Bakker.nl Dwars deur Grolle begint om 14.00 uur. Dan denderen de renners die deelnemen aan de Ronde van de Achterhoek over het parkoers door de binnenstad. Porskamp: "Maar liefst 23 wielerploegen doen mee met deze 180 kilometer lange koers. Hen wachten kasseien, gravelstroken én de klinkers van de Grolse binnenstad. Na de doorkomst van renners en volgerskaravaan in Groenlo koersen ze verder door de Achterhoek."

Sportklasse en amateurs
Nadat de wielercracks zijn gepasseerd stellen de circa 80 renners van de sportklasse en amateurs zich op voor hun Dwars deur Grolle. Om 14.30 uur wordt het startschot gegeven voor hun koers over 60 kilometer. Aan de start staan, naast wielrenners uit het hele land, twee Grolse talenten, Matthieu Krabbenborg en Bobby Mellendijk. Miquel Porskamp: "Gezien hun parkoerskennis en de massale aanmoedigingen die ze zullen krijgen van het publiek, wordt van deze mannen absoluut vuurwerk verwacht."

Recreantenwedstrijd
Het spektakelstuk van De Verse Bakker.nl Dwars deur Grolle is de recreantenwedstrijd die om 16.30 uur begint. Aan de start staan naast regionale toppers ook leden van de Grolse Ren- en ToerClub RTCG en een speciale damesklasseVoor de recreantenkoers hebben zich inmiddels zo'n 35 renners opgeven. Er is nog plek voor maximaal vijftien renners. Opgeven kan via dwarsdeurgrolle@gmail.com . De recreanten rijden een koers over 30 kilometer. Bij de finish wacht de renners een daverend applaus en mogelijk zelfs eeuwige roem en mooie prijzen. De huldiging is om 17.15 uur op het bordes van het Stadhuis op de Markt.

Echte kermiskoers
De renners passeren vaak de terrassen waardoor met een biertje in de hand de verrichtingen prima gevolgd kunne worden. Met Give aways als bidons, wielerpetjes en 2.000 Dwars deur Grolle-vlaggetjes wordt de wedstrijd een échte kermiskoers. De route begint vanaf de Markt richting Beltrumsestraat, Lepelstraat, Ganzenmarkt, Nieuwstad, Lievelderstraat, Lichtenvoordseweg, Winterswijkseweg, Mattelierstraat en weer terug naar de Markt. Tijdens de koers is op de Wheme de kermis in volle gang en wordt bij de feesttent op de Maliebaan ook het Grols Spelspektal gehouden.


Facebook: dwarsdeurgrolle

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant