Piet Mondriaan, Koeien in een stal, circa 1898-1899, Collectie Gemeentemuseum Den Haag
Piet Mondriaan, Koeien in een stal, circa 1898-1899, Collectie Gemeentemuseum Den Haag

'Jong & Veelbelovend' in Villa Mondriaan

Algemeen

WINTERSWIJK - Villa Mondriaan werkt samen met Foam Fotografiemuseum in de nieuwe tentoonstelling Jong & Veelbelovend.

In samenwerking met Foam Fotografiemuseum Amsterdam presenteert museum Villa Mondriaan vanaf 29 september de tentoonstelling Jong & Veelbelovend. Het museum koppelt in de tentoonstelling jonge fotografen (tot en met 35 jaar) aan een schilderij van de jonge Piet Mondriaan. De fotograaf maakt één of meerdere foto's, geïnspireerd door dit werk. De foto's variëren van een letterlijke reproductie tot een abstractie interpretatie. Zij aan zij zullen de foto's met de werken van Mondriaan worden tentoongesteld, met onder meer werk van Louise te Poele, Eva Roovers en Lonneke van der Palen.

Foam bestaat 15 jaar en organiseert daarom gedurende 2017 onder de noemer Collaborate! uiteenlopende projecten waarin samenwerking centraal staat. Binnen dit kader selecteert het fotografiemuseum jonge getalenteerde fotografen voor de tentoonstelling in museum Villa Mondriaan. De ontwikkeling van jong en vernieuwend talent staat bij beide musea centraal. In Jong & Veelbelovend slaan zij de handen ineen om een spannende wisselwerking tussen jong talent van toen en nu te creëren.

De tentoonstelling Jong & Veelbelovend is te zien van 29 september tot en met 25 februari in Villa Mondriaan, Zonnebrink 4 te Winterswijk. De openingstijden zijn van 6 maart tot en met 5 november 2017 van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur, van 7 november 2017 tot en met 5 maart 2018 van vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot en met 17.00 uur.


www.villamondriaan.nl
tel: 0543-51 54 00

Satijn Panygay, La Pieta 2016, Collectie Galerie Caroline O'Breen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant