Op de braderie is van alles te beleven. Foto: PR
Op de braderie is van alles te beleven. Foto: PR

Vrijdag grote braderie in centrum Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK – Voor het vijfde achtereenvolgende jaar organiseert de Stichting Braderie Winterswijk een braderie met tal van activiteiten in het centrum van Winterswijk. Vrijdag 4 augustus van 14.00 tot 21.00 uur bieden de straten rondom de Markt plek aan talloze kramen. De zuidzijde van de Markt is de plek met kindervermaak. In de Torenstraat is een tweedehandsmarkt, met een kleedjesmarkt voor kinderen.

Door Lydia ter Welle

Niek Oonk van de organiserende stichting vertelt: "Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich vrijdag vanaf 13.00 uur bij ons infopunt aldaar melden voor een gratis plekje voor hun kleedje. Oudere kinderen, of volwassenen, die graag een plekje willen op de tweedehandsmarkt, zijn ook welkom, tegen betaling van 22,50 euro per plek. Daarvoor moet men zich wel even aanmelden via braderiewinterswijk@gmail.com."
De Winterswijkse ondernemers staan op de braderie met hun koopjes, maar er zijn ook ondernemers 'van buiten', vertelt Oonk. "Veel handgemaakte producten zijn er te vinden. Maar ook kramen met presentaties van nieuwe producten. Leuk – en lekker – is de proeverij van Old Amsterdam-kazen, die naar onze braderie komt."
In de Meddosestraat staan – traditiegetrouw – veel kramen van handwerkliefhebbers en hobbyisten. Bijzonder is dat daar een groot kunstwerk in Mondriaanstijl wordt vervaardigd.
Op de Markt, aan de zuidzijde, is veel leuks voor kinderen te vinden. Oonk: "Er is een groot doe-plein, waar kinderen allerlei leuke dingen kunnen ondernemen, proberen en maken. Er is een draaimolen voor de allerkleinsten en er wordt bijvoorbeeld reuzen-domino gespeeld. En allemaal zo, dat de ouders vanaf de terrassen hun kroost in de gaten kunnen houden, onder het genot van een zomers drankje. En ook aan de noordzijde zijn natuurlijk volop terrassen om even uit te rusten na een tochtje langs alle kramen op de braderie."


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant