Wim Ruessink. Foto: Martin Heinen
Wim Ruessink. Foto: Martin Heinen

Tweemaal Muziek Centraal

Algemeen

WINTERSWIJK - Deze zomer worden er in de Jacobskerk te Winterswijk weer marktconcerten gegeven onder de noemer Muziek Centraal. Elke woensdag is er om 12.00 uur een half uur durend marktconcert. De bespeling heeft het karakter van een inloopconcert, tijdens het concert blijft de kerk open. Na afloop wordt er bij de uitgang gecollecteerd.

Woensdag 2 augustus speelt Wim Ruessink, vaste organist van de Jacobskerk, het koororgel en het hoofdorgel. Hij speelt werken van onder andere Böhm, Vierne en Kee. Voorafgaand aan het concert bespeelt hij om 10.30 uur het carillon van de Jacobstoren. De beiaard kan worden beluisterd op en rond de Markt of (bij gunstige wind) vanuit de Notaristuin.
Op zaterdag 5 augustus is er om 12.00 uur een extra concert in de serie Muziek Centraal. Twee jonge, getalenteerde trompettisten, Joost Hettinga en Chiel te Loeke zullen, samen met organist Wim Ruessink een feestelijk programma brengen met werken van onder andere Vivaldi, Caccini en Jenkins. Ook dit concert is vrij toegankelijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant