Volksfeest Corle barst weer los

Algemeen

CORLE - Het traditionele Volksfeest in Corle barst weer los op vrijdag 18 augustus. Twee dagen lang is het feest voor jong en oud op het terrein bij De Woord.

Het programma begint al vroeg in de ochtend op vrijdag 18 augustus, om 8.30 uur worden de grote en kleine wagens opgesteld om de Koning op te halen. Na de reveille vertrekt de bonte stoet onder begeleiding van muziekvereniging Excelsior uit Barlo. Terug op het feestterrein wordt het Volksfeest officieel geopend waarna de prijsuitreiking plaatsvindt. Na het zingen van het Corlse Volkslied is het pauze met een lunch. De kinder- en volksspelen beginnen rond 14.00 uur, 's avonds is de grote Pleebeksjoo waarin talenten uit Corle zich van de beste kant laten zien. Na afloop is er live muziek van de band 'Anders is het niet'.

Zaterdag 19 augustus staat een heerlijk ontbijt klaar om 9.45 uur, aangeboden door VVC. Een vrije gift wordt op prijs gesteld. Tijdens het ontbijt kan iedereen die graag Koning of Koningin van Corle wil worden zich inschrijven voor het Koningsschieten. Om 10.30 begint de strijd om het koningsschap, gevolgd door de kroning. Het vogelschieten en de volksspelen beginnen rond 13.30 uur, deze middag staat eveneens in het teken van het Jeugdprins(ses) schieten. Er staat op deze feestelijke middag een speciale attractie in de weide...

Het Volkfeest wordt afgesloten met een knallende feestavond, de formatie 'Cabrio' zorgt voor de muziek. De zanger van Cabrio is geen vreemde van de Corlese gemeenschap, omdat hij meerdere malen met de Fashion Showband heeft opgetreden. Met zijn nieuwe band Cabrio zal hij ook dit jaar het feest weer tot een spetterend einde gaan brengen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant