De corsogroep Corzooitje aan het werk. Foto: PR
De corsogroep Corzooitje aan het werk. Foto: PR

Debutant in bloemencorso: Corzooitje Meijerink

Algemeen

WINTERSWIJK - Wat tijdens het Volksfeest van 2016 begon als een grap, is een jaar later werkelijkheid geworden: Corzooitje Meijerink doet mee aan het bloemencorso.

Corzooitje Meijerink is een groep enthousiaste bewoners van de Meijerink, die als gezamenlijk project voor het eerst een corsowagen bouwen. Onervaren met het bouwen van een corsowagen, maar een groep met veel verschillende kwaliteiten, zowel technisch als organisatorisch. Het enthousiaste team van buurtbewoners is begin maart gestart met het bouwen van de wagen. Het thema is 'De boktor vreet de Meijerink kaal'.
De bouw verliep volgens planning en de wagen was voor de aanvang van de bouwvakvakantie klaar. Een team van vrijwilligers start op woensdagmiddag 23 augustus om 13.00 uur met het plakken van de bloemen. Dit gebeurt in een hal van De Tuunte, aan de kant van de Morsestraat. Ze gaan door tot woensdagavond ongeveer 22.00 uur. De volgende dag, donderdag 24 augustus, wordt de wagen verder klaargemaakt voor het corso.
Het oorspronkelijke idee was een C-wagen te bouwen, maar in het enthousiasme is het een ruime B-wagen geworden.

De boktor
Vijf jaar geleden werd in de omgeving van de Meijerink een Aziatische boktor gevonden. Deze Aziatische boktor heeft in Nederland geen natuurlijke vijanden en daarom is hij ook moeilijk te bestrijden. Hij is echter in staat zeer grote schade aan te richten aan de natuur. Iets dat in verband met ons prachtige landschap rond Winterswijk natuurlijk koste wat kost voorkomen moet worden. Veel bomen in de nabije omgeving zijn gerooid en het lijkt erop dat de Aziatische boktor nu zijn aandacht verlegt naar de mannen. Daarom het thema van deze debutant op dit corso: 'De boktor vreet de Meijerink nog steeds kaal'.

De maquette van de corsowagen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant