Gery Groot Zwaaftink. Foto: PR
Gery Groot Zwaaftink. Foto: PR

Gery Groot Zwaaftink bij Ankomm'n

Algemeen

WINTERSWIJK - Troubadour Gery Groot Zwaaftink doet op zaterdag 29 juli Ankomm'n aan.

Gery Groot Zwaaftink (1955) treedt al 25 jaar op met een gevarieerd programma van verhalen en muziek. Zowel volwassenen als kinderen worden meegesleept door zijn wonderlijke vertellingen, zijn liedjes en ballades.

Hij ziet zichzelf als een troubadour die, net als vroeger rondtrok, zijn liedjes zong en zijn verhalen vertelde ter stichting ende vermaek van zijn publiek. Hij heeft als hij een troubadour-voorstelling geeft in zijn rugzak zelfgeschreven liedjes, anekdotes, ballades en een groot aantal korte verhalen. Ter plekke bekijkt hij wat hij moet gaan doen. Elke lokatie, elke groep is weer anders.

Als verhalenverteler is Gery een fysieke speler/verteller. De ene keer is hij de hoofdpersoon en even later de verteller die beschrijft wat er gebeurt. Met een paar eenvoudige rekwisieten en zijn stem 'schildert' hij de meest vreemde werelden. Hij laat jong en oud intens genieten van verhalen die ontroerend,humoristisch,boeiend en herkenbaar zijn. Vreemde werelden met draken,koningen en helden maar ook dichterbij huis, een boer die problemen heeft met zijn zoon of een avontuur van een huisarts.

Op zaterdag 29 juli 'in de loop van de middag' bij gastgalerij Ankomm'n aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk - Corle. Vrij entree, een gift in hoge hoed is welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant