Op de Markt genieten van het Preuverie terras. Foto: PR 100% Winterswijk
Op de Markt genieten van het Preuverie terras. Foto: PR 100% Winterswijk

Driedaags eetfestijn vult de Markt

Algemeen

WINTERSWIJK- Ronald Sasbrink Harkema weet niet eens meer de hoeveelste keer het is. Maar de 28ste Preuverie van Winterswijk staat weer bol van genieten van kleine maaltijden en heerlijke drankjes. De waarnemend voorzitter weet dat het concept goed werkt in de vakantieperiode. "We stellen als doel dat er in Winterswijk tijdens de zomermaanden altijd wat te doen is: restantenmarkt, koopzondagen, en dus ook de Preuverie."

Door Leander Grooten

In mei kende Winterswijk al het Foodtruckfestival, maar de Preuverie is van puur lokale makelij. "Er staan zeven Winterswijkse horecaondernemers live te koken. De Markt wordt omgetoverd tot een groot openlucht restaurant waar iedereen een vorkje mee kan prikken."
Als topper is de Michelinster-dragende Strandlodge vertegenwoordigd. "We hebben een sterk horecateam met variatie in gerechten", aldus Sasbrink Harkema.
Vier deelnemers hebben tevens hun terras op de noordzijde van de Markt, maar dragen ook zorg voor culinaire kunsten: De Revolutie, Culinair Concept, Hertog Karel van Gelre en Gusto Coffee Foods Drinks. De rij sluit zich met Vleesboerderij De Stegge en The Gallery Tapas en Wijnen. "Elke deelnemer regelt zijn eigen spijzen en zijn eigen drankaanbod. Met de Preuverie-munt kun je overal eten en drinken bestellen en mag je ook overal gaan zitten."

Voor Sasbrink Harkema is het driedaags eetfestival vooral van belang om een divers aanbod aan activiteiten te hebben in Winterswijk tijdens de zomermaanden. "Er moet veel te doen zijn, daar hebben we allemaal baat bij, toerist, horecaondernemer en inwoner." Het is de zeven deelnemers niet te doen om winst te maken of publiek naar hun 'kraampje' te trekken. "Zo'n belang gaat pas meewegen als we verlies zouden draaien en dat doen we jaar op jaar niet."

De Preuverie is al decennialang een beproefd recept van gezelligheid, eten, drinken en elkaar ontmoeten. Vanaf woensdag 26 juli zal dat naar verwachting niet anders zijn.
Sasbrink Harkema, ook eigenaar van bioscoop Skopein, hoopt meestal juist op regen. "Dan komen mijn klanten naar de bioscoop. Maar ik hoop dat het weer vanaf 26 juli goed is. We hebben wel eens jaren gehad met een dagje regen, maar meestal komt het goed."
Het eten wordt live bereid en geserveerd vanaf 17:00 uur tot middernacht. "We houden van 17:00 uur tot 18:00 uur een 'happy hour'. Alles is dan half geld, met een minimum van een munt."
Naast culinair vertier zorgt de organisatie ook voor muzikale ondersteuning op alle avonden.
Al met al verwacht de organisatie van 26 tot en met 28 juli gezelligheid onder het genot van eten en drinken in de openlucht.


www.preuverie.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant