Jeugdkampioenschap Achterhoek: wie wordt de opvolger van Dumoulin of Van der Breggen?

Algemeen

ACHTERHOEK - De huidige toppers in het wielrennen zijn ooit begonnen op hun eigen fiets middels de dikke-banden-race. Vind jij wielrennen ook leuk, meld je aan, en word een van de zes kampioenen van de hele Achterhoek.

Op zondag 20 augustus organiseert de Stichting Wielerpromotion Gendringen de Ronde van de Achterhoek voor elite/beloften van het Nederlandse wielrennen. Tijdens deze koers wordt op het finishterrein in Gendringen de KNWU-dikke-banden-race gereden voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar in drie categorieën om te bepalen, wie in 2017 de jeugdkampioenen van de Achterhoek worden.

Voorwaarden voor deelname
Deelnemers fietsen op een stadsfiets, mountainbike of crossfiets, met goed opgepompte banden en goede remmen en de banden zijn breder dan 28 mm. De deelname is gratis. Alle deelnemers krijgen tijdens de race een helm van Decathlon, en ontvangen een T-shirt. De winnaar van elke categorie, zowel bij de jongens als de meisjes, ontvangt de unieke Achterhoek-trui, en de beste renners worden uitgenodigd voor de landelijke kampioenschappen van de KNWU.

Wie kan meedoen?
De wedstrijden zijn bedoeld voor jongens en meisjes in drie categorieën verdeeld per geboortejaar. De jongens en meisjes die een wedstrijdlicentie of basislidmaatschap hebben bij de KNWU mogen niet meedoen. Het doel is namelijk om kinderen zonder lidmaatschap te enthousiasmeren om ook te gaan fietsen. Categorie 1: meisjes en jongens geboren in 2009-2010; categorie 2: meisjes en jongens geboren in 2007-2008; categorie 3: meisjes en jongens geboren in 2005-2006. De deelnemer moet woonachtig zijn in een Achterhoekse gemeente, dus in de gemeenten Aalten, Winterswijk, Oost Gelre, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland of Oude IJsselstreek.

Parcours en wedstrijdduur
De start is op de finishlijn aan de Ulftseweg in Gendringen nabij de Langenhorstweg in de richting van paardensportcentrum Diekshuus. Dan gaat het parcours om de verkeersheuvel bij de manege heen en terug naar de finishlijn. Na de finishlijn even rechts Staringstraat en direct links Parallelweg op en daarna weer links voor de volgende ronde. Categorie 1 start om 14.00 uur en rijdt 2,5 ronde; categorie 2 start om 14.30 uur en rijdt 3,5 ronde; categorie 3 start om 15.00 uur en rijdt 4,5 ronde. De prijsuitreiking is om 15.30 uur.

Aanmelden
Aanmelden kan op twee manieren. De eerste is via de website, klikken op dikke-banden-race; de tweede manier is een mail sturen aan de organisatie, onder vermelding van naam, adres, geboortedatum, en of het om een jongen of een meisje gaat. Het mailadres is vanbalverengerard@gmail.com.

Dit wielersport-evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Achterhoek in Beweging, Stichting Achterhoeks Toerisme, Rabobank, Harrie Arendsen auto's, Terborgse Wijncentrale, gemeente Oude IJsselstreek, diverse regionale sponsoren en Achterhoek Nieuws, de uitgever van deze krant.


www.rondevandeachterhoek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant