Plan Morgenzon. Foto: Rudi Verhagen
Plan Morgenzon. Foto: Rudi Verhagen

Kavels plan Morgenzon bijna uitverkocht

Algemeen

WINTERSWIJK - Vorige week is de zestigste kavel verkocht van Plan Morgenzon. Dat betekent dat ruim driekwart van de beschikbare kavels is verkocht. Er zijn nu nog acht kavels vrij en tien in optie. Naar verwachting zullen de laatste kavels eind 2018 zijn verkocht.

Aanvankelijk zouden er negentig woningen worden gebouwd op het voormalige terrein van voetbalvereniging WVC. De gemeente Winterswijk besloot later om ruimere kavels uit te geven om tegemoet te komen aan de behoefte van de kopers.

Omdat er al zoveel kavels zijn verkocht, heeft de gemeente besloten de oostzijde van het plangebied, tussen het fietspad en Pronsweide, versneld woonrijp te maken. Dat betekent dat de definitieve bestrating, trottoirs, parkeerstroken en openbare verlichting worden aangelegd. Ook worden de groenvoorzieningen (bomen in de straten) afgerond. Deze werkzaamheden starten in oktober of november. Afhankelijk van de levertijd worden in augustus of september de speelvoorzieningen in de wijk aangelegd. Het plan voor de speelvoorzieningen en de restauratie van de voormalige kassagebouwtjes van voetbalvereniging WVC is op woensdag 14 juni aan de buurtbewoners gepresenteerd.

Welstandsvrij
Het bijzondere van het plan Morgenzon is dat de kopers van een kavel hun ontwerp niet eerst aan de welstandscommissie hoeven voor te leggen. Zij hebben daardoor veel vrijheid om hun droomhuis te bouwen. Kopers kiezen zelf de plek waar ze willen wonen en kunnen hun creativiteit de vrije loop laten bij het ontwerpen van hun huis.


planmorgenzon.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant