Burgemeester stempelt de fiets4daagse af. Foto: PR
Burgemeester stempelt de fiets4daagse af. Foto: PR

Haarlems echtpaar fietst in gele trui

Algemeen

Burgemeester Bengevoord stempelt eerste rit af

WINTERSWIJK – Burgemeester Joris Bengevoord stempelt dinsdagmorgen 27 juni op sportpark 't Huitinkveld de startkaarten af van een Haarlems echtpaar. Dat paar, bekend bij de organisatie vanwege de gele truien die het paar altijd draagt, is voor de vijfde keer naar Winterswijk gekomen om mee te rijden met de Fiets4Daagse.

Volgens voorzitter Ben Bengevoord van de organiserende stichting WF Evenementen is het aantal 'voor-inschrijvers' voor de Fiets4daagse ongeveer hetzelfde als voorgaande jaren. "Hoeveel deelnemers vandaag nog komen inschrijven is, traditiegetrouw, sterk afhankelijk van het weer."

Op het moment van vertrek, op dinsdag, van de eerste fietsers is het prachtig (fiets)weer. Ben Bengevoord heet de deelnemers welkom en belooft dat hij en zijn medevrijwilligers hun uiterste best doen om ook voor de komende dagen goed weer te regelen. "Maar of dat lukt, is de vraag. U zult onderweg op enkele punten wel een kleine wijziging in de route tegenkomen, omdat ons is gebleken dat sommige stukken door de droogte wel erg mul waren. Maar dankzij de uitgepijlde routes wijst zich dat vanzelf", aldus Bengevoord.

Burgemeester Joris Bengevoord vertelt dat hij in zijn (nog) jongere jaren zelf ook al eens meedeed, zij het dat het evenement toen nog in de avonduren was. "Ik heet u allemaal van harte welkom in ons mooie Winterswijk, en wens u veel fietsplezier tijdens dit uitstekend georganiseerde evenement. Ik ben vast van plan om een volgend jaar ruimte vrij te maken in mijn agenda om opnieuw eens mee te fietsen."

Deelnemen kan nog tot en met vrijdag. Met een dagkaart is meefietsen op één van de nog resterende drie dagen ook mogelijk. Starten kan dagelijks tussen 09.00 en 12.00 uur. Vertrekpunt is sportcomplex 't Huitinkveld aan de Bataafseweg in Winterswijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant