Rolf Meuleman van zowel Special Olympics Regionale Spelen 2017 als ook Special Olympics Nationale Spelen. Foto: Henri Waterbos
Rolf Meuleman van zowel Special Olympics Regionale Spelen 2017 als ook Special Olympics Nationale Spelen. Foto: Henri Waterbos

24 juni: Special Olympics Regionale Spelen 2017

Algemeen

Groenlo, Winterswijk, Doetinchem, Vragender speellocaties

Door Henri Walterbos

ACHTERHOEK - Het is de voorbode voor de Special Olympics Nationale Spelen 2018, voor mensen met een geestelijke beperking; Special Olympics Regionale Spelen 2017, voor dezelfde doelgroep. Op sportpark Den Elshof verzamelen zich zaterdagmorgen 24 juni vele sporters en begeleiders om deel te nemen aan de Special Olympics Regionale Spelen 2017, die uitgeoefend worden op vier verschillende locaties in de Achterhoek. De openingsceremonie, voor alle deelnemende teams vindt plaats op Den Elshof in Groenlo, de thuisbasis van sv Grol. Na de openingsceremonie zullen 155 voetballers zich opmaken voor hun wedstrijden op de velden van sv Grol en zullen de andere sporten naar hun locatie verrekken. De atletiekwedstrijden worden georganiseerd door Archeus in Winterswijk, het zwemmen door NDD in Doetinchem en het paardrijden door HC de Achterhoek en PSC Lichtenvoorde in Vragender.

Projectgroep
Om de twee jaar vinden de Special Olympics Nationale Spelen plaats in Nederland, voorafgegaan door het zogenaamde proefdraaien een jaar eerder in Special Olympics Regionale Spelen. Beiden in dezelfde regio. Rolf Meuleman (26) uit groenlo, afgestudeerd in Sport, Gezondheid en Management weet van de hoed en de rand en vertelt enthousiast over de regionale spelen aanstaande zaterdag en met name het voetbaltoernooi voor minder validen. Rolf: "Ik ben als vrijwilliger-voorzitter van de projectgroep voetbal begonnen. Wij organiseren het voetbal voor de Special Olympics Regionale Spelen in Groenlo. Daarna ben ik voor een aantal uren in dienst getreden van Mood Concepts, als assistent-projectmanager Sport, ten behoeve van de Regionale Special Olympics." Deelnemende teams in Groenlo zijn sv Grol, sv Raalte, sv TEC, vv Rigtersbleek, Wijhe'92 (2 teams), DCS Zevenaar, RKSV Wittenhorst, Longa'30, SDOUC (2 teams), Het Andere Oranje en AZC (2 teams). De wedstrijden vinden plaats op vier kleine veldjes. Ter vermaak zal midden op het complex het Rabobank funplein geplaatst worden. Hier kunnen spelletjes worden gedaan en verzorgt de Achterhoekse DJ Jeroen Slutter een stukje muziek.

Opening en Sluiting
De opening van de Special Olympics Regionale Spelen 2017 zal van 9.15 tot 10.00 uur op een officiële en zeer bijzondere manier plaatsvinden op Sportpark Den Elshof in Groenlo. Eén van de onderdelen tijdens de opening zal de Parade of Athletes zijn, waarbij de deelnemende teams enthousiast worden aangekondigd. De vlag zal worden gehesen en er vindt in samenwerking met de brandweer en politie een heuse 'Torchrun' plaats waarbij de vlam zal worden binnengebracht en aansluitend worden ontstoken. Estelle Westerlaan van de Voice Kids zal door middel van een live optreden de opening opluisteren en de Olympische eed zal worden uitgesproken. Zodra de openingsceremonie om 10.00 uur achter de rug is zullen de voetballers zich gereed maken voor hun wedstrijden op Den Elshof en zetten de sporters en coaches van het paardrijden, zwemmen en atletiek koers naar Winterswijk, Doetinchem, Vragender, om aan hun sporten deel te gaan nemen. Vanaf 17.00 uur vindt de afsluiting plaats op sportpark Den Elshof. Hierbij zal op de dag teruggeblikt worden, zal 'Local Hero' Stefan Mondial een optreden verzorgen en wordt de vlag gestreken en de vlam gedoofd. Het belooft een zeer bijzondere, gratis toegankelijke, sportdag te worden in de Achterhoek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant