Lauri Maris (achteraan rechts op de foto) is Nederlands kampioen jeugdschaken. Foto: Sieb van der Laan
Lauri Maris (achteraan rechts op de foto) is Nederlands kampioen jeugdschaken. Foto: Sieb van der Laan

Lauri Nederlands kampioen schaken

Algemeen

WINTERSWIJK - Een topprestatie voor Lauri Maris uit Winterswijk. Zij is zaterdag in Meppel Nederlands kampioene schaken geworden in de leeftijdscategorie tot en met 9 jaar. Op de Chessity Nationale Pupillendag, zoals het NK heet, wist Lauri al haar concurrenten het nakijken te geven.

Lauri, die lid is van WSG Winterswijk, speelde het hele toernooi uitstekend. Van de zeven partijen won ze er zes. De grote beker die Lauri met haar overwinning in de wacht sleepte, gaat maandag ongetwijfeld mee naar basisschool Bargerpaske, waar Lauri in groep 6 zit.
Voor de school zit er overigens nog een leuk vervolg in: met haar deelname aan het NK heeft Lauri een workshop schaken voor haar school verdiend. Die wordt verzorgd door Chessity, een digitale lesmethode waarmee scholen heel makkelijk schaakles kunnen aanbieden.
Aan de Chessity Nationale Pupillendag deden 120 kinderen uit heel Nederland mee. Ze moesten zich kwalificeren voor dit toernooi via regionale kampioenschappen, waardoor de allerbeste jonge schakers van Nederland achter de borden zaten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant