Het succesvolle dartteam van De Boemel. Foto: PR
Het succesvolle dartteam van De Boemel. Foto: PR

Dartteam De Boemel naar NK

Algemeen

WINTERSWIJK - Zaterdag 27 mei vonden in Hengelo de divisiekampioenschappen voor de DVO (Dartvereniging Oost Nederland) plaats. Hier strijden de kampioenen uit alle klassen om één ticket voor het NK. Ook het team van de Boemel uit Winterswijk deed mee. De basis van het team bestaat uit Johan Roode, Egbert Roessink, Bertus Roode en Niels Blikman. Reservespelers waren Dennis Sonderen, Remco van Berkum en Ramon Prikkel.

De eerste wedstrijd (kwartfinale) kwam het team uit Winterswijk team Rozenboom tegen; deze partij werd overtuigend gewonnen met 5-0. Vol goede moed ging De Boemel de halve finale in, tegen Double Trouble. Ook deze partij werd met 5-0 gewonnen. Daarmee was deelname aan de finale een feit. De Boemel moest het daarin opnemen tegen team Holthuis 5. Met het ticket voor het NK binnen handbereik, kwam de spanning wel een klein beetje om de hoek kijken Het team kwam op 3-1 voor, toen de eerste dubbel werd verloren. Daarmee steeg de spanning. De tweede dubbelpartij werd overtuigend gewonnen en daarmee was de voorsprong er weer. De derde dubbel werd ook overtuigend gewonnen en het districtskampioenschap was een feit.
Dat betekent dat het dartteam van De Boemel naar de strijd om het Nederlands kampioenschap gaat. Die wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 24 juni in Nijkerk. Daar staan alle districtskampioenen van de verschillende dartbonden tegenover elkaar om te bepalen wie Nederlands kampioen wordt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant