Dinant Eggink overhandigt de tas aan Imke te Selle, Heike Wubbels en Judith Kadee. Foto: PR
Dinant Eggink overhandigt de tas aan Imke te Selle, Heike Wubbels en Judith Kadee. Foto: PR

Winterswijk draagt Mondriaan uit

Algemeen

WINTERSWIJK - Dat Mondriaan en Winterswijk iets met elkaar te maken hebben, wordt steeds meer zichtbaar in het straatbeeld. Zo ontwierp Eggink Verpakkingen een Mondriaan verpakkingslijn in het kader van het themajaar 100 Jaar De Stijl: Mondriaan tot Dutch Design. Vanwege hun eigen jubileum geeft Eggink 5000 papieren draagtassen cadeau aan Winterswijkse bedrijven.

Judith Kadee, directeur van Villa Mondriaan, nam de eerste papieren tassen trots in ontvangst. Het ontwerp van de tassen is in samenwerking met de werkgroep Mondriaan gemaakt. Daarin zijn ondernemers uit de horeca, toerisme en recreatie, winkeliers, industrie en het buitengebied en daarnaast Villa Mondriaan, gemeente en Winterswijk Marketing vertegenwoordigd.
"Belangrijk is dat de link tussen Winterswijk en Mondriaan duidelijk wordt gemaakt. Je ziet dus twee vroege Winterswijkse werken gecombineerd met de bekende blauw-rood-geelgekleurde vlakken", licht Heike Wubbels van restaurant 't Spek-Ende namens de werkgroep toe. Naast de papieren draagtassen bestaat de Mondriaan verpakkingslijn uit wijnflesdozen en kartonnen drinkbekers. "De eerste bestellingen zijn al geleverd", vertelt Dinant Eggink. "En die verpakkingen zien we dus binnenkort overal terug. Vanwege ons 60-jarige bestaan wilden we iets terug doen voor onze Winterswijkse klanten. Daarom stellen we een deel van de tassen gratis beschikbaar. Prachtig om te zien dat bedrijven Mondriaan zo omarmen!" De 5000 gratis draagtassen zijn verspreid via Stichting Winterswijk Marketing, waarbij diverse ondernemersverenigingen zijn aangesloten. Geïnteresseerde ondernemers in de verpakkingslijn kunnen contact opnemen met Eggink.


 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant