Afbeelding

FC Winterswijk verspeelt in slotfase zege op Luctor et Emergo

Algemeen

WINTERSWIJK – FC Winterswijk is er niet in geslaagd om de eerste nacompetitiewedstrijd tegen Luctor et Emergo in winst om te zetten. De ploeg kwam op het eigen sportpark Jaspers na een 0-0 ruststand en een 1-0 voorsprong niet verder dan 1-1.

Die gelijkmaker deed FC Winterswijk pijn, niet alleen omdat de ploeg van scheidend trainer Wilco Geerts donderdag de return op sportpark De Horst in Almelo moet winnen om zich te plaatsen voor de tweede ronde, maar ook om het tijdstip waarop die viel, namelijk in de 89ste minuut. FC Winterswijk had in de reguliere competitie al vijf keer in de slotminuten goals geïncasseerd, met het verlies van belangrijke punten als gevolg. Vandaar verkeerde FC Winterswijk tot en met de slotronde van de competitie in onzekerheid over deelname aan de nacompetitie om een plek in de eerste klasse. Pas toen, zondag een week geleden tegen WAVV (3-2 zege) zat het de ploeg in de slotfase eens een keer mee, met goals van Siebe te Winkel in de 88ste minuut en Mike Leuijerink in blessuretijd. En had het geluk dat concurrent Spero tegen het al van deelname aan de nacompetitie verzekerde Concordia Wehl niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel. Bij een zege van Spero had die ploeg zich geplaatst op basis van een beter doelsaldo.
Met Luctor et Emergo trof FC Winterswijk een tegenstander die de laatste tijd met de nodige tegenslagen te maken had gehad. Eerst verspeelde de Almelose ploeg in de reguliere competitie van de tweede klasse J een ruime voorsprong op Schalkhaar, met een beslissingsduel, vorige week donderdag op sportpark De Koerbelt in Rijssen, als resultaat. Tijdens die ontmoeting leidde Luctor et Emergo tot de 89ste minuut met 1-2. Toen maakte Schalkhaar gelijk om in de verlenging de zege en dus het kampioenschap naar zich toe te trekken. Omdat Luctor et Emergo mentaal aangeslagen zou zijn, wilde FC Winterswijk graag meteen het duel naar zich toetrekken. De thuisclub kreeg voor rust ook kansen, maar scoorde niet. Na rust was sprake van een gelijk opgaand duel. FC Winterswijk nam de leiding uit een penalty, die uiterst curieus tot stand kwam. Almeloër Ferhat Ayhan dacht dat arbiter Van Zuuk had gefloten en pakte in zijn eigen strafschopgebied de bal in de handen. Van Zuuk had het spel echter niet onderbroken en legde na aanvankelijke aarzeling, op advies van zijn assistent Harleman, de bal op de stip. Nadat de Almelose gemoederen weer enigszins tot bedaren waren gebracht, bleef Daniel te Winkel vanaf elf meter koel: 1-0. Luctor et Emergo zocht vervolgens de aanval en kwam een minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd op 1-1 toen Martijn Telgenkamp een corner van Maik Poelakker van dichtbij intikte.