Veel bromfietsen in Meddo, bij start en finish van het Rondje Winterswijk. Foto: PR
Veel bromfietsen in Meddo, bij start en finish van het Rondje Winterswijk. Foto: PR

Rondje Winterswijk voor oude bromfietsen

Algemeen

WINTERSWIJK - Op zaterdag 27 mei wordt voor de zesde keer een Rondje Winterswijk gereden: een toertocht voor oldtimer bromfietsen van voor 1985. De tocht start vanuit Motor Hotel Meddo aan de Goorweg 9-11 in Meddo bij Winterswijk.

Het vertrek is om 11.30 uur. Het is de moeite waard om naar Meddo te komen om al die bromfietsen, van verschillende merken te bekijken. Er zitten bromfietsen tussen die veertig jaar oud zijn en nog nooit een poetsdoek gezien hebben, zo zijn er ook bromfietsen, die zo uit de fabriek schijnen te komen. Al deze bromfietsen behoren inmiddels tot het mobiele erfgoed. In Meddo komen tussen de 80 en 110 brommers voor deze schitterende tocht van ongeveer 80 km door de Achterhoek bijeen. Tijdens de tocht zijn er verschillende stops, waar de deelnemers worden verzorgd met een drankje en een hapje. Na terugkomst in Meddo ontvangt iedereen een herinnering aan deze tocht.
Er komen deelnemers uit heel het land: Tuitjenhorn, Roermond, Sint Oedenrode, Herten, Deventer, Hengelo, Almelo en natuurlijk uit de directe omgeving.

Wie nog een oude brommer in de schuur staan, kan zich nog inschrijven voor deelname. De gemiddelde snelheid is 40 km/p uur, wat betekent dat de tocht niet geschikt is voor bromfietsen met rolaandrijving, zoals Solexen. Een bezemwagen is aanwezig voor de pechgevallen.
Opgeven voor deze tocht kan nog steeds per e-mail via bromfietstoertochten@kpnmail.nl of via telefoon: 0657985404 . Deelname kost acht euro.


www.bromfiets-toertochten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant