'Feest mee met Excelsior!'

Algemeen

WINTERSWIJK - Op vrijdag 9 juni is het op de kop af 110 jaar geleden dat muziekvereniging Excelsior Winterswijk werd opgericht. Excelsior grijpt deze mijlpaal aan voor een groot feest met op vrijdag een verenigingsconcert op het plein van MFA Pelkpark, de thuisbasis van Excelsior. Ander hoogtepunt in het jubileum jaar is de concertreis naar China in oktober van dit jaar, een mijlpaal in de geschiedenis van de 110 jaar jonge vereniging.

Vrijdagavond 9 juni wordt het jubileum groots gevierd met een muziekfeest en deze zal, met de reis in het vooruitzicht, een Chinees tintje krijgen. Voor de gelegenheid wordt het plein van MFA Pelkpark omgetoverd tot festivalterrein met een grote feesttent, twee podia en horeca. Wanneer de avond valt zal het geheel sfeervol worden verlicht. Op de diverse podia vinden afwisselend optredens plaats van de jonge muzikanten van Pretteketet, het Kabouterorkest en het leerlingenorkest, alsook van de gevorderde musici van de slagwerkgroep en het harmonieorkest. Natuurlijk mogen ook de majorettes deze avond niet ontbreken. Het afgelopen jaar is de majorettegroep explosief gegroeid. De enthousiaste meiden zullen in verschillende leeftijdsgroepen naast twirlen ook uiteenlopende dansstijlen laten zien.

Tijdens het concert worden er bijzondere en verrassende combinaties gemaakt. Zo zijn er leuke samenwerkingen tussen jong en oud, maar zal ook duidelijk worden hoe mooi dans en muziek elkaar kunnen aanvullen en versterken.

Graag nodigt Excelsior belangstellenden uit om het 110-jarig jubileum op 9 juni samen te vieren. Het concert begint om 19.30 uur op het plein van MFA Pelkpark (Hakkelerkampstraat 55) en is vrij toegankelijk. Er is een beperkt aantal zitplaatsen.


www.excelsior-winterswijk.nl


 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant