Op het terras zoekt Sonderen (links)  vergeefs naar remise. Foto: PR
Op het terras zoekt Sonderen (links) vergeefs naar remise. Foto: PR

Bijzondere damprestaties Wim Bennink

Algemeen

WINTERSWIJK - Op de voorlaatste damavond van dit seizoen waren er bijzondere prestaties van Wim Bennink. Zo won hij een eindspel tegen drie dammen, wat zelden voorkomt, en wist hij tevens twee partijen op één avond te winnen.

Om de competitie volledig af te ronden speelden Wim Sonderen en Wim Bennink twee partijen. Vanwege het mooie weer speelden ze hun partij op het terras. Sonderen was dit blijkbaar niet gewend, want hij maakte al vroeg in de partij een fout, wat Bennink een schijf voordeel opleverde. Toen hij in het eindspel kon combineren naar dam gaf Sonderen direct op (0-2).

De tweede partij van Wim Sonderen verliep beter. Tegen Augustin Saouadogo ging het eerste deel van de partij nog gelijk op, maar in het middenspel trapte Augustin in een damcombinatie wat Wim de winst opleverde (2-0).

Erik Oonk en Jan Elgershuizen speelden een klassieke partij. Jan leek uiteindelijk iets makkelijker te staan, maar overzag een damcombinatie, waarbij Erik eerst zelf een dam weggaf. In het eindspel maakte Erik geen fout meer (2-0).

Zeeg Jongkoen werd door Wim Bennink naar de zijkanten gedrukt en kwam lastig te staan. Hij profiteerde echter van een verkeerde inschatting van Wim en won één schijf middels een 1 om 2. Ondanks de voorsprong was de stand ingewikkeld, omdat Wim een sterk centrum behield. Uiteindelijk besloot Zeeg twee schijven te offeren om door te breken en leek op weg naar remise. Hij behaalde zelfs 3 dammen, maar had dat beter kunnen uitstellen, want Wim won toen door een verrassende vangstelling (0-2).

Buiten de competitie om gaf Erik ten Hagen tegenstander Gerwin Doornink langzaam aan steeds minder opties. Uiteindelijk sloeg hij toe door combinatief door te breken naar dam, wat door de schijvenverdeling genoeg was om de partij in winst om te zetten.

Volgende week is er vanwege de voetbalfinale geen dammen. Op 31 mei is de laatste clubavond van dit damseizoen en dan wordt de finale van de BijHillen-cup gespeeld tussen Wim Bennink en Erik ten Hagen. Erik Oonk kan door minimaal remise te spelen de tweede plek veilig stellen in de competitie en tevens de ratingcompetitie winnen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant