De Pure Eco, met het duurzaamheidslabel A. Foto: PR
De Pure Eco, met het duurzaamheidslabel A. Foto: PR

Buitenbank Grijsen beloond met A-label van NL Green Label

Algemeen

WINTERSWIJK - Trots. Dat is Grijsen Park & Straatdesign op de A-status voor z'n nieuwe, Pure Eco-bank. Dit A-label betekent dat de bank voldoet aan de visie van NL Green Label en dat de Pure Eco meetbaar duurzaam is en een lage ecologisch 'footprint' heeft. Al sinds het begin is de specialist in straatmeubilair aangesloten bij NL Green Label. Een bewuste keuze want het bedrijf staat voor duurzaamheid en zoekt steeds naar samenwerking, initiatieven en mogelijkheden om hier invulling aan te geven. Deze duurzame invulling uit zich ook in de ontwikkeling van nieuwe producten.

Voor de Pure Eco heeft Grijsen bewust gekozen voor 100% FSC® gecertificeerd Hollands hout uit bossen van Staatsbosbeheer. Voor Staatsbosbeheer is duurzaam oogsten, naast beschermen en
beleven, een vorm van benutten. Door de samenwerking met Grijsen krijgt dit hout een nuttige toepassing in de vorm van de Pure Eco bank en gaat het nog jaren mee. Het onderstel van de buitenbank wordt volledig uit Cortenstaal vervaardigd. Deze zuivere staalsoort heeft een roestkleurige 'oxihuid' die ervoor zorgt dat zuurstof niet bij het dieper liggende materiaal kan. Hierdoor vertraagt het roestproces en wordt de levensduur vergroot.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant