Emil Dibbets met zijn gezin. Foto: PR
Emil Dibbets met zijn gezin. Foto: PR

Emil Dibbets al twintig seizoenen vaste waarde voor MEC 1

Algemeen

MISTE - Dit seizoen is de 36-jarige Emil Dibbets bezig aan zijn twintigste seizoen voor de hoofdmacht van MEC. Na afloop van de laatste reguliere competitiewedstrijd tegen FC Eibergen werd Emil bij terugkomst in Miste in het zonnetje gezet door spelers en bestuur van MEC.

Emil debuteerde in het najaar van 1997 op 16-jarige leeftijd in de hoofdmacht van MEC. Sindsdien heeft hij onafgebroken in het eerste elftal gespeeld. Dit betekent meer dan 500 officiële wedstrijden, waarin hij twee keer kampioen is geweest, eenmaal is gepromoveerd via de nacompetitie en helaas eenmaal is gedegradeerd. Hoe het huidige seizoen afloopt is nog onzeker voor hem en MEC, omdat het team de nacompetitie nog voor de boeg heeft, met als inzet handhaving in de 4e klasse.
In deze twintig jaar heeft Emil hoofdzakelijk als linker- of rechterspits gespeeld. Emil werd gevreesd door tegenstanders vanwege zijn snelheid en individuele acties. Sinds 2002 is hij naast speler ook de vaste organisator van het jaarlijkse weekendje weg. Aan afscheid nemen denkt Emil echter nog niet, ook het volgende seizoen wil hij nog blijven spelen voor MEC 1.
Vermeldenswaardig is nog dat met deze prestatie Emil in de voetsporen van zijn vader treed, die in 1995 gehuldigd werd voor 500 officiële wedstrijden in MEC 1. Daarmee is hij de derde speler in de geschiedenis van MEC die meer dan 500 wedstrijden voor het eerste elftal heeft gespeeld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant