De eerste groep leerlingen, van obs Bargerpaske, obs Woold en obs Kotten vertrok vrijdagmorgen naar Vlieland. Foto: Lydia ter Welle
De eerste groep leerlingen, van obs Bargerpaske, obs Woold en obs Kotten vertrok vrijdagmorgen naar Vlieland. Foto: Lydia ter Welle

'Eindelijk, we mogen naar Vlieland!'

Algemeen

WINTERSWIJK - Voor de 69e keer staan daar weer de leerlingen van groep 8 met verwachtingsvolle gezichten om de bus in te stappen. Deze keer de leerlingen van Bargerpaske, Woold en Kotten. Ze vertrekken voor een week naar Kamp Wenters op Vlieland.

Een enkele traan bij zowel de ouder als het kind, voor velen de eerste keer dat ze acht dagen zelfstandig op pad gaan en dan doet afscheid nemen best even zeer. Gelukkig gaan ze met hun vertrouwde klasgenootjes en natuurlijk gaan er ook meesters en juffen mee. De bus vertrekt, tranen worden weggeveegd en het feest kan beginnen.
De opbouwploeg heeft de veertien tenten opgezet en de keukentent en De Deale staan weer op hun vertrouwde plekje op camping Stortemelk.

Eerst met de bus, waar bij het natuur-en educatiecentrum de Ulebelt in Deventer een korte stop zal worden gehouden, daarna door naar Harlingen. Daar gaan de tassen en slaapzakken in de kar van Wietze de Boer en gaan de leerlingen aan boord. Na een heerlijke overtocht van anderhalf uur legt de boot aan in de haven van Vlieland. Een korte wandeling van de ene kant naar de andere kant van het eiland en daar staan de tenten klaar om ingericht te worden. Dagelijks zal de meester of juf controleren of de tenten er netjes uit zien. De maaltijdsoep staat te pruttelen en als het weer het toelaat zal er een wandeling over het strand worden gemaakt: maar één duin over en je bent er.

Gedurende vier weken zullen de in totaal 200 leerlingen van de openbare scholen in Winterswijk kunnen genieten van zon, zee en strand. Voor veel families is dit al de derde generatie die naar Vlieland gaat. Wie kent dan niet het vuurtorenspel, dierengeluidenspel, bord voor de kop, de puzzeltocht, fietstocht, disco en tegenwoordig de geweldige zeehondentocht. Met een snelle boot lekker over de Noordzee scheuren en dan dobberen tussen de zeehondjes; een onvergetelijke belevenis.

Natuurlijk kost het kamp ook geld. De meeste leerlingen sparen daar al jaren voor. Daarnaast dragen ze ook zelf een steentje bij door een flessenactie. Maar voor een aantal extra activiteiten kan het kamp niet zonder sponsoren en donateurs. Vanaf 5 euro per jaar is men al donateur en iedere bijdrage is van harte welkom. Sponsoring van Kamp Wenters kan ook, voor een bedrag vanaf 100 euro. Sponsoren komen met hun logo op de website van Kamp Wenters: www.kampwenters.nl. Op deze site komen dagelijks de verslagen en foto's, meestal door de leerlingen zelf geschreven en gemaakt. De site trekt dus volop bezoekers.

Wie donateur of sponsor wil worden, kan contact opnemen met Hans Otten, h.otten84@upcmail.nl of 0543-515873. Aanmelden op één van de openbare scholen kan ook.


www.kampwenters.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant