Martijn Meerdink in actie als trainer. Foto: Bart Kraan
Martijn Meerdink in actie als trainer. Foto: Bart Kraan

Martijn Meerdink geeft clinic voor Dream4Kids

Algemeen

Opbrengst naar droomdagen voor kinderen met trauma

Door Bart Kraan

WINTERSWIJK – Voormalig profvoetballer Martijn Meerdink geeft woensdag 17 mei van 15.00 tot 16.30 uur op het hoofdveld van sportpark Jaspers, het onderkomen van FC Winterswijk, een clinic. De opbrengsten van het evenement gaan naar Dream4Kids.

Deze stichting zet zich in voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar met een jeugdtrauma, veroorzaakt door bijvoorbeeld seksueel misbruik, verwaarlozing of het wegvallen van een of beide ouders. Dream4Kids probeert de negatieve spiraal waarin veel van deze kinderen zich bevinden te doorbreken door hun liefste wens uit te laten komen tijdens een zogeheten droomdag. Deze kinderen kunnen dan bijvoorbeeld naar een dierentuin, de manege dan wel een belangrijk sportevenement, worden in contact gebracht met een bekende Nederlander die ze altijd al hadden willen ontmoeten of krijgen een privé-training van hun sportidool. Veel van die activiteiten kosten geld, Dream4Kids doet er dan ook alles aan om fondsen voor de droomdagen te werven. Het geld dat Meerdink met zijn clinic 'verdient' wordt besteed aan het mogelijk maken van droomdagen, iets waarvoor hij zich graag inzet.

"Het is een mooi doel, het laten uitkomen van een droom van een getraumatiseerd kind", aldus Meerdink. "Er is iets vervelends gebeurd in het leven van deze kinderen, Dream4Kids wil hen daarom een mooie dag bezorgen. En dat kost een beetje geld. Daarom moeten zo veel mogelijk kinderen bij deze clinic aanwezig zijn."
Meerdink werd door zijn buurvrouw Hetty te Lintum gevraagd om een clinic voor Dream4Kids te geven. "Zij maakt deel uit van de Winterswijkse afdeling van Dream4Kids", aldus de eenmalig international, die een voetbalschool heeft en regelmatig clinics geeft. "Ze kwam bij me aan de deur om te vragen of ik er open voor stond. Ik heb meteen ja gezegd. Het is de eerste activiteit van Dream4Kids in Winterswijk."

Dream4Kids en Meerdink zijn, nadat hij had aangegeven een clinic te willen geven, meteen aan de slag gegaan om het evenement onder de aandacht van de basisschooljeugd te brengen. Zo werden er flyers verspreid, onder meer bij de voetbalverenigingen Sportclub Meddo en FC Winterswijk, waar Meerdink als assistent-trainer van het eerste zondagelftal en hoofdtrainer van de JO13-1 fungeert. Hij heeft ook rechtstreeks een beroep gedaan op de spelers van zijn jeugdteam. "Ik heb via de app de clinic onder de aandacht gebracht van onze JO13-1, ik hoop dat een aantal spelers meedoet. Ik hoop dat ook spelers van andere teams meedoen."
Tijdens de clinic staat volgens Meerdink plezier in het voetballen voorop. "We doen eerst een warming up. Dan gaan we in kleine groepen een aantal leuke oefeningen doen, zoals afwerkvormen en passeeracties. We eindigen met een wat langere partij", aldus Meerdink, die hoopt op zo'n vijftig kinderen. "Dat zou geweldig zijn."
Voor aanmelding voor de clinic van Martijn Meerdink: oosten@dream4kids.nl. Deelname kost vijf euro. De kinderen betalen op de dag zelf.


www.dream4kids.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant