Afbeelding

Man veroordeeld voor bedreiging en mishandeling

Algemeen

WINTERSWIJK - Een 48-jarige man uit Winterswijk maakte zich schuldig aan het mishandelen van zijn echtgenote. Daarnaast bedreigde hij zijn echtgenote en drie dochters. De rechtbank legde hem een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden, met een proeftijd van twee jaar, op.

De man heeft zijn vrouw mishandeld door hard haar keel dicht te knijpen. Daarnaast heeft hij bedreigingen geuit tegen twee van zijn dochters, die ook voor zijn derde dochter en zijn vrouw waren bedoeld.
De officier van justitie eiste een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden, met een proeftijd van twee jaar. Bij het bepalen van de straf hield de rechtbank rekening met het feit dat de man eerder is veroordeeld voor huiselijk geweld. De rechtbank matigde de eis van de officier, omdat de man al een aantal maanden een enkelband heeft gehad.
Er zijn bijzondere voorwaarden aan de voorwaardelijke gevangenisstraf gekoppeld. Dit zijn een meldplicht bij de reclassering, een contactverbod met zijn echtgenote en een locatieverbod voor de wijk waarin zijn echtgenote woont. Daarnaast moet de Winterswijker een eerder voorwaardelijk opgelegde werkstraf van vijftien uur uitvoeren.
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant