Bijzondere excursies Vragenderveen

Algemeen

VRAGENDER - In de komende weken organiseert de Stichting Marke Vragender Veen een drietal bijzondere excursies. Gidsen van de stichting laten deelnemers bijzondere en gewone vogels, planten en vlinders zien. In het veen zelf broedt op dit moment een paartje kraanvogels. Daardoor is een groot deel van het gebied afgesloten voor bezoekers, maar juist in de randgebieden is heel veel moois te zien.

Al op Koningsdag (27 april, vertrek om 06.00 uur) is er een vogelexcursie met Ronald van Harxen. Bijzondere vogels als de boompieper en de roodborsttapuit komen vrijwel zeker in beeld, misschien zelfs wel zeldzaamheden als zwarte specht en rode wouw.
De plantenexcursie is op zaterdagmiddag 27 mei. Louis-Jan van de Berg laat de deelnemers gewone en bijzondere planten zien in de randzone van het veen. Tegen die tijd kunnen met wat geluk de eerste orchideeën bloeien. Op zaterdagmiddag 8 juli is er een vlinderexcursie met Theo klein Gebbink en Wim Enserink. Soorten als bruin zandoogje en koevinkje zullen de deelnemers zeker tegenkomen, mogelijk ook zeldzame soorten als kleine ijsvogelvlinder of grote weerschijnvlinder.

Voor alle excursies is het aantal plaatsen beperkt. Vooraf aanmelden is daarom noodzakelijk. Dat kan via excursie@vragenderveen.nl of telefonisch: 0544-372612.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant