Afbeelding

Successen voor leden ponyclub

Algemeen

WINTERSWIJK - Leden van de Winterswijkse ponyclub behaalden diverse prima resultaten.

Tessa Delger kwam met twee pony’s aan de start in Westervoort. Met Poppings Annabell sprong zij op 15 april in de klasse BB categorie D/E naar een eerste plaats met 71,5 punten voor stijl. Twee dagen later behaalde zij met haar E pony Cindi de eerste prijs in de L1 dressuur met een score van 199,5 punten.

In Aalten kwamen bij de Koningsspelen op 22 april ook enkele amazones aan start. Fabienne Buunk reed met haar C pony Hope Linda Loo in de Bixie klasse A naar een derde en vijfde prijs. Carmen Vervelde won met pony Jester twee maal de eerste prijs in de Bixie klasse A en zij werden tweede bij het Bixie A springen. Dat Jester een superpony is bleek uit het feit dat Romy Vervelde met Jester in de Bixie dressuur klasse AA een tweede en een derde prijs won. Shelby Groothuis keerde huiswaarts met twee prijzen. Met haar D pony Roxi behaalde zij in de klasse BB dressuur een eerste prijs met maar liefst 204 punten en een tweede prijs met 193 punten.

Ook in Eibergen was het raak. Bij het Concours Hippique dat afgelopen weekend werd gehouden ging Sterre Hoitink met haar D pony Lucano met een tweede prijs naar huis in het L springen. Twee weken daarvoor nam deze combinatie in dezelfde klasse in Winterswijk ook een tweede prijs in ontvangst. Ook reden zij in Winterswijk een uitstekende dressuurproef in de klasse B, deze werd beloond met een derde prijs en 195 punten.

Franne Wolterink reed in Eibergen met haar jonge D pony Dino Gomell hun eerste officiële wedstrijd in de klasse B dressuur. Dat dit debuut succesvol was bleek uit de tweede prijs die deze combinatie in ontvangst mocht nemen met 186 punten.

Chemène Heisterborg kwam met haar D pony Carlos N in de klasse L2 dressuur aan start. Zij behaalden een vierde prijs met 187 punten. Bij het B springen ging Isa Berentsen met haar E pony Cantodea met het oranje rozet naar huis. Zij wonnen deze klasse met 82 punten voor stijl. Ook in de dressuur was deze combinatie succesvol. Zij wonnen in de L1 dressuur een derde prijs met 197,5 punten. Liza Aarnink sprong met haar D pony Twister in de klasse BB naar een tweede prijs met 71 punten voor stijl om vervolgens in de klasse L1 dressuur een derde prijs te winnen met 193,5 punten.

Op zondag 23 april sloot Annerieke Nijenhuis in Diepenheim deze zeer succesvolle week voor de WR&PC af door met haar paard Allette een derde prijs in de M2 dressuur te winnen met 184 punten.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant