Wim Bennink presteert prima op NK dammen voor veteranen

Algemeen

WINTERSWIJK - Wim Bennink heeft een prima prestatie neergezet op het Nederlands Kampioenschap dammen voor Veteranen. Van de 88 deelnemers wist hij de 49ste plek te halen.

In de week na Pasen van dinsdag tot en met zaterdag werd in Wageningen voor de dertiende keer gestreden om het Nederlands kampioenschap dammen voor Veteranen. De 75-jarige WDV-er Wim Bennink heeft alle dertien keer meegedaan. Wim komt uit de klasse 70+, totaal deden 88 deelnemers mee aan het NK.

Wim startte slecht met slechts twee punten uit de eerste vier wedstrijden. Hij herstelde zich goed en de laatste vier wedstrijden leverden hem zes punten op waardoor hij eindigde op de 49ste plaats met acht punten uit acht wedstrijden. De meeste partijen namen meer dan vier uur in beslag.

Wim Bennink, die op de 877ste rating staat, werd eerste in het ratingklassement 801-900. Er deden maar liefst 75 dammers mee met een hogere rating dan Wim Bennink. De 49ste plaats mag dan ook een prima prestatie genoemd worden omdat hij in de laatste zeven wedstrijden zes keer een (veel) sterkere tegenstander lootte.

Het kampioenschap had ook de aandacht van TV Gelderland. De uitzending begon met een foto van Wim in zijn 'karakteristieke damhouding'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant