Het team van Tandprothetische Praktijk Kind. Foto: PR
Het team van Tandprothetische Praktijk Kind. Foto: PR

Zestig jaar Tandprothetische Praktijk Kind

Algemeen

WINTERSWIJK - Maandag 1 mei is het zestig jaar geleden dat Kind Tandtechniek startte in Winterswijk. Ter ere van dit jubileum kunnen belangstellenden die dag een kijkje achter de schermen nemen. Een kopje koffie of thee staat voor de bezoekers klaar. De eerste zestig personen die zich inschrijven voor een nieuwe gebitsprothese ontvangen een goodiebag.

Op 1 mei 1957 vestigde Kind senior zich als tandtechnicus in Winterswijk en in 1987 kwam zoon Arjan in de zaak. Tot dat moment was het bedrijf gespecialiseerd in het vervaardigen van gebitsprotheses, uitsluitend in opdracht van tandartsen. Na het onverwachte overlijden in oktober 1991 van de grondlegger van het bedrijf, heeft Arjan het bedrijf voortgezet. In de loop der jaren begon hij zich steeds meer te interesseren voor patiëntbehandeling en het zelfstandig aanmeten van gebitsprotheses. Vooral het persoonlijk contact met de cliënt spreekt hem aan en de mogelijkheid om tot in detail in te spelen op de individuele wensen. Na in 2000 de opleiding tot tandprotheticus succesvol te hebben afgerond, is het tandtechnisch laboratorium uitgegroeid tot de huidige tandprothetische praktijk.

Tandprothetische Praktijk Kind is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanmeten en vervaardigen van gebitsprotheses, al dan niet op implantaten. Dat laatste gebeurt in nauwe samenwerking met tandartsen, implantologen en kaakchirurgen. Elk kunstgebit vraagt om maatwerk, of het nu gaat om een nieuw kunstgebit, de reparatie van het huidige kunstgebit of een gedeeltelijk of volledig kunst- of klikgebit. Niet te recht (of toch juist wel), een diamantje in één van de tanden of een gouden tand, extra wit of toch de eigen kleur: alles is mogelijk. In de praktijk wordt de klant geadviseerd over alle mogelijkheden en vergoedingen.

Momenteel wordt de praktijk met veel plezier gerund door Arjan, zijn vrouw Mariella en hun medewerksters Roelie en Merlin. Wie op 1 mei verhinderd is om een kijkje te komen nemen, kan altijd contact opnemen voor een gratis en vrijblijvend advies op een ander moment. Daarvoor is geen verwijzing van een tandarts nodig.

Tandprothetische Praktijk Kind is te vinden aan de Tuunterstraat 35 in Winterswijk, telefonisch bereikbaar op 0543-519901.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant