Afbeelding

Gonemo komt te kort tegen Morado

Algemeen

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van Gonemo zijn tegen Morado CF uit Nijmegen tegen een nederlaag aangelopen. Het wilde gewoonweg niet vlotten bij de Winterswijkers en een 3-5 verlies was het resultaat.

Voor het leeuwendeel van de wedstrijd liep Gonemo achter de feiten aan. Daar waar de thuisformatie de aansluiting realiseerde, wisten de bezoekers telkens weer uit te lopen. Al na vier minuten viel er een doelpunt in Nijmeegs voordeel. Gonemo liet vervolgens prachtige combinaties zien, echter deze stierven in schoonheid.
Morado was dodelijk effectief in de counter en wist de score te verdubbelen. Menno Stemerdink gaf de Winterswijkers hoop door met een onhoudbaar schot nog voor de pauze de aansluitingstreffer op zijn naam te zetten, 1-2.
Gonemo drong na rust aan, maar vergat in defensief opzicht de rijen gesloten te houden. Opnieuw waren de Nijmegenaren in de tegenaanval doeltreffend. Gonemo-doelman Gino Kothuis had daarbij slechts het nakijken.

Diagonaal schot
Een sterke fase van Gonemo brak aan, waarbij Jermaine Pattiruhu twee opgelegde kansen niet wist te verzilveren. Met een strak diagonaal schot deed Özbey Genç het beter, want het leder verdween onhoudbaar in het Morado-doel. Nadat het studententeam uit Nijmegen tegenscoorde en wederom uitliep, draaide de Gonemo-spits in een rechtstreeks duel weg bij zijn tegenstander. Via een beheerste schuiver hield hij Gonemo in de race, 3-4.

Strafminuten
Het tempo werd opgeschroefd en Gonemo zette veel druk naar voren. Een schot op de paal van Dimitri Dekker voorkwam de gelijkmaker. De gedreven aanvaller werd daarna voor een gemaakte overtreding voor twee strafminuten naar de kant gestuurd. Deze verwijzing kwam Gonemo duur te staan, want in de slotseconden gooide Morado de deur definitief dicht. Gonemo moest een tegentreffer incasseren en verloor met 3-5.