Foto: PR Eigenwijsjerijk
Foto: PR Eigenwijsjerijk

Open huis bij Eigenwijsjerijk

Algemeen

WINTERSWIJK - Eigenwijsjerijk Kinderopvang is alweer zeven en een half jaar een begrip in Winterswijk. Inmiddels zijn er twee locaties; aan de Schoolstraat en op het Handelscentrum. Om deze mijlpaal te vieren, houdt Eigenwijsjerijk op zaterdag 1 april een open huis.

Iedereen is welkom om eens in de wereld van Eigenwijsjerijk te stappen, met een op Reggio Emilia geïnspireerde visie op kinderopvang. Elk kind mag volgens deze visie de wereld ontdekken op zijn of haar eigen manier en in zijn of haar eigen tempo. Ontdekken met de zintuigen is hier een belangrijk onderdeel van: voelen, proeven, luisteren, ruiken en kijken. Directeur Selma Hannink vertelt: "Kinderen spelen bijvoorbeeld met scheerschuim, dat voelt gek en verandert als je er doorheen wrijft. We voelen hoe de wind waait en maken zelf wind met een ventilator. Met een overheadprojector ontdekken de kinderen dat hun handen ineens heel groot zijn op de muur en kunnen ze spelen met schaduwen. Bloemetjes plukken en bekijken en samen water geven. Er op uit gaan naar de boerderij of het bos."

Jaarlijks doet Eigenwijsjerijk mee aan de landelijke Modderdag. Dan mogen kinderen echt in de modder spelen. Maar door het jaar heen zijn er veel meer momenten waarop de kinderen lekker vies mogen worden, want dat hoort bij groot groeien. Eigenwijsjerijk organiseert ook elk jaar een zomerfeest en een winterfeest. Hannink: "We vieren alle jaargetijden, als belangrijke thema's door het jaar heen, net als feestdagen als Pasen, Sinterklaas, Kerst. Er wordt veel voorgelezen, kinderen krijgen alle ruimte om kunstwerken te maken en alles wat er gebeurt wordt met foto's vastgelegd en elk kind heeft zijn eigen groeiboek met zijn of haar kunstwerken en foto's. Als een kind vier jaar wordt en naar school gaat mag dat boek mee naar huis. Op de BSO plakken de kinderen die dat leuk vinden zelf hun eigen foto's in."

De groepen zijn rustig en huiselijk ingericht om de kinderen een thuisgevoel te geven. Hannink: "En natuurlijk ook de ouders, die hun kind dan met een fijner gevoel achterlaten op de opvang."
Iedereen is op zaterdag 1 april tussen 11.00 en 15.00 uur welkom op één of beide locaties. Natuurlijk is er voor de kinderen ook van alles te doen. En wie het leuk lijkt mee te rijden in de Stint, het bijzondere vervoermiddel van Eigenwijsjerijk. De Stint rijdt tussen beide locaties heen en weer.


www.eigenwijsjerijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant