De WMO-raadsleden gingen aan de slag met poetsdoeken en sop en ruimden op.  Foto: PR
De WMO-raadsleden gingen aan de slag met poetsdoeken en sop en ruimden op. Foto: PR

Schoon huis en nieuwe start met dank aan WMO-raad en Present

Algemeen

WINTERSWIJK - Leden van de WMO-raad hebben afgelopen zaterdag een bewoonster geholpen met het opruimen en schoonmaken van haar huis zodat ze weer een nieuwe start kon maken. De inzet van de vrijwilligers van de raad gebeurde onder regie van Present Winterswijk. De bewoonster was erg blij met hun hulp: "Bedankt voor het geweldige team en de mogelijkheid om gebruik van hen te mogen maken. Ik ben total loss, maar de vrijwilligers krijgen een dikke tien! Er zijn meer mensen die het verdienen een nieuwe start te maken."

De hulp van de vrijwilligers was hard nodig. De vrouw wilde erg graag een schoon en opgeruimd huis, maar door alle rommel zag ze zelf door de bomen het bos niet meer. Daarnaast heeft ze een lichamelijke beperking, wat het voor haar moeilijker maakt om de klus alleen op te pakken. Samen is het nu wel gelukt.

Het team is gestart met het opruimen van alle spullen. In totaal zijn er drie aanhangwagens met spullen naar de kringloop en de stort gereden. Ondertussen gingen andere vrijwilligers aan de slag met het schoonmaken van de keuken, woonkamer, toilet, badkamer en slaapkamers. Gewapend met handschoenen, sop en schoonmaakdoeken.

Gelukkig werden de vrijwilligers tussendoor dooe de bewoonster getrakteerd op een kop koffie en iets er bij. En nadat alles opgeruimd en schoon was, heeft iedereen genoten van een broodje met knakworst. Een van de vrijwilligers had daarvoor gezorgd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant