Succes voor turnsters van Penta. Foto: PR
Succes voor turnsters van Penta. Foto: PR

Zeer succesvol weekend voor turnsters Penta Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - Afgelopen weekend werden er in verschillende divisies belangrijke plaatsingswedstrijden geturnd waar turnsters van Penta Winterswijk aan mee deden.

Op zaterdag waren het de dames van de vierde divisie die hun derde en tevens laatste plaatsingswedstrijd turnden in Doetinchem. Zowel Samira Raterink, Jonna Hulzink, Ruth Westrum als Ilse van Waardenburg hebben zich geplaatst voor de regiofinale. Zondag waren het wederom de meiden van de vierde divisie die turnden voor een felbegeerde plek in de regiofinale die op 15 april zal plaatsvinden. Bij de pupillen 1 wisten Frederike Hengevelde en Feline Prinsen meteen het goud en zilver te pakken. Ook Diede Wiggers en Romyn Memelink mochten op de hoogste trede van het podium plaats nemen. Alle vier plaatsten de turnsters zich voor de regiofinale, net als Dionne Konings. De jongste telg, Bente Rensen, uit de vierde divisie, wist zich met een vierde plek ook verrassend te plaatsen.

De jeugd dames hebben zich ook goed laten zien. Er was zelfs goud voor Esmay Onnink. Julie Ebbers, Tess van Nijkerken en Ilja Dreeyers wisten zich ook heel netjes te plaatsen. Kiki Onnink was helaas geblesseerd en met één geturnde wedstrijd heeft ze zich niet geplaatst.

Bij de jeugd waren er minder plekken te verdelen dus was het extra spannend. Toch is het Mayla van de Hurk, Noor ten Dolle en Anna Everdink gelukt zich direct te plaatsen voor de regiofinale. Lavendel Bentsink staat vooralsnog op de eerste reserve plek.

Als laatsten bij de vierde divisie was het de beurt aan de junioren. Hier mocht Jikke te Winkel een gouden medaille in ontvangst nemen Zoe Holdampf won brons. Samen met Maud Schut gaat ook dit drietal door. Lena ten Damme had ook helaas maar één wedstrijd geturnd en kon zich niet meer plaatsen voor de regiofinale. Bij de senioren gaat Daphne Ros door ondanks dat zij vandaag niet kon turnen door een blessure.

Zaterdagavond mocht Rachel Nijbroek in Reuver haar tweede kwalificatiewedstrijd in de eerste divisie turnen. Omdat zij zich in de eerste kwalificatie zich zo goed als zeker geplaatst had kon ze in deze wedstrijd nieuwe elementen laten zien. Rachel wist zich te plaatsen voor de halve finale NK op 6 mei in Rotterdam.

Ook in de tweede divisie werden zondag in Reuver belangrijke plaatsing wedstrijden geturnd. Minou ter Horst begon de dag meteen met een zeer mooi resultaat. Een zilververen medaille en een verdiende plek op de halve finale NK die op 8 en 9 april zal worden gehouden in de turnhal van Winterswijk. Daarna kwamen Nouk Kos en Merel Floors in actie, zij streden om een plekje in de halve finale. Helaas was de concurrentie te groot en zat het er voor de beide dames vandaag niet in. Lynn Nijland turnde wederom een keurige plaatsingswedstrijd en heeft hiermee ook een ticket voor de halve finale bemachtigd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant