Handballers van HCW boeken wisselend succes

Algemeen

WINTERSWIJK - Acht teams van handbalvereniging HCW kwamen in actie.

Zondag was de een-na-laatste wedstrijd van dit seizoen van HCW E jeugd. HCW speelde tegen het sterke Quintus uit Hengelo (Gld). Aanvankelijk had Quintus de beste aanvallen. Het lukte HCW niet goed om door de stevige verdediging van de tegenstander te komen. Ruststand was 0-3. In de tweede helft kreeg HCW meer grip op de wedstrijd en kwam er meer snelheid in het spel. Meteen na de rust werd al twee keer gescoord door HCW. Het team kreeg meer zelfvertrouwen en het werd een spannende nek-aan-nekrace. Helaas was Quintus aan het eind het gelukkigst, eindstand 7-9.

Vandaag speelde de HCW D1 jeugd thuis tegen Pacelli. Er deden twee nieuwe jongens mee. HCW stond erg goed te verdedigen maar toch kwam Pacelli er een paar keer doorheen. Maar ook aan HCW kant werd gescoord en met de rust was het dan ook 7-8. De tweede helft ging erg gelijk op. Beide teams scoorden om en om en zo bleef het lang spannend. Op het einde kond HCW we het net niet volhouden, waardoor zij met 11-14 verloren. Maar de coach was heel tevreden en vond dat de jongens een super wedstrijd hebben gespeeld.

HCW D2 jeugd speelde vandaag thuis tegen Quintus. Het begin was moeizaam maar HCW kwam sterk terug door goed samen te spelen en een paar mooie break-outs. De tweede helft ging het ook goed en liep HCW zelfs een paar doelpunten uit. Helaas kon HCW de voorsprong net niet vasthouden en er werd verloren we met een doelpunt verschil.

De thuiswedstrijd tegen Quintus zou een zware dobber worden voor HCW C meisjes. De vorige uitwedstrijd tegen Quintus ging verloren. Deze keer was het ook niet gemakkelijk. Quintus was net iets beter en sterker dan HCW. Eindstand eerste helft was 3-10 voor Quintus. Tweede helft deden de HCW meiden het iets beter. De laatste vrije bal ging er mooi in, HCW verloor met 6-18.

HCW C jongens moest aantreden tegen Quintus jongens C. Het was van HCW niet zo'n sterke wedstrijd, mede omdat de tegenstanders zo sterk waren en ook kampioen zijn geworden. De ruststand was 0-8 en de eindstand was 2-19. De gebroeders Teunissen hebben de twee treffers voor HCW gescoord.

Nadat HCW Dames 3 hun sponsor WIPRO BV heeft beloofd een mooie wedstrijd te laten zien, zijn we voorbarig begonnen. HCW begon met een voorsprong van 4-0 met doelpunten van Marieke, Kimo, Kiwi en Annette. Daarna kwam Reflex op gang en met de rust stond het gelijk, 5-5. De tweede helft moest anders gaan. En zie daar Manon Hesselink scoorde haar eerste doelpunt. Ook de tweede helft ging het gelijk op tot 8-8, daarna begon de trein te lopen tot een eindstand van 16-12 in het voordeel van HCW.

Vandaag werd de wedstrijd van HCW dames 2 gespeeld tegen RSC. Er werd met volle moed begonnen, want de vorige keer werd met 14-17 verloren wat zeker niet nodig was. Het spel liep in het begin al niet zoals HCW dat wilde en de dames gingen de tweede helft in met een achterstand. Na de rust ging het iets beter maar er werden te weinig doelpunten gemaakt. HCW dames 2 verloor met 15-18.

HCW dames 1 kwam het afgelopen weekend Grol tegen, altijd een lastige tegenstander. Ondanks dat Grol boven HCW stond in de competitie wist HCW dat het niet onmogelijk was om van ze te winnen. De Winterswijkse dames kenden de sterke kanten en de opdracht was dat ze hier alert op moesten zijn. Alleen zo'n sterke keeper kan moeilijk vastgezet worden. De ballen vlogen helaas niet om haar oren en het was af en toe zoeken naar een vrij gaatje in het doel. Verdedigend liep het redelijk en was het flink bikkelen om het dicht te houden. De eerste helft eindigde in 6-9.
De tweede helft sloeg de vermoeidheid toe en daardoor zakte de motivatie om te vechten. HCW blokkeerde in de aanval en Grol kon daardoor uitlopen. De Winterswijkse dames wisten dat het een pittige wedstrijd zou worden maar helaas was Grol toch te sterk, Grol won met 11-18.