De acrogymnasten van Penta Winterswijk die meedoen aan de ONK. Foto: Eric Schreuder Fotografie
De acrogymnasten van Penta Winterswijk die meedoen aan de ONK. Foto: Eric Schreuder Fotografie Foto: null

Acro-leden Penta Winterswijk naar ONK

Algemeen

WINTERSWIJK - Op 25 maart en 1 april nemen leden van de acro-afdeling van Penta Winterswijk deel aan de finale Oost Nederlandse Kampioenschappen.

De dames die 25 maart deelnemen op E niveau hebben hun wedstrijd in Bergentheim. Aan deze wedstrijd doen vier koppels mee, één koppel staat nog reserve. De dames die C of D niveau doen hebben hun wedstrijd in Ruurlo, hier nemen ook vier koppels deel en staat er één reserve.

De dames hebben allemaal twee voorrondes achter de rug waarop de plaatsing voor de ONK werd afgedwongen De concurrentie is heel groot dus de oefeningen die de acrogymnasten uitvoeren moet er mooi en strak uitzien. De oefening wordt gewaardeerd op moeilijkheid, techniek en artistiek niveau. De koppels trainen natuurlijk wel, maar niet zo veel als sommige concurrenten, die soms wel het dubbele aantal uren trainen. Het is dus knokken om in de top mee te kunnen draaien. Trainers Hans Neerhof en Miranda Schreuder zijn trots dat er acht Penta-koppels meedoen aan deze finalewedstrijden. Penta Winterswijk levert ook de nodige juryleden. De vereniging is enorm blij met deze vrijwilligers, want zonder jury zouden er geen wedstrijden kunnen plaatsvinden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant