Nick Houwers scoorde een puntgave hattrick. Foto: PR
Nick Houwers scoorde een puntgave hattrick. Foto: PR

Gonemo pakt punt bij subtopper Wijchen

Algemeen

WINTERSWIJK - De zaalvoetballers van Gonemo hebben bij subtopper ZVV Wijchen een knappe prestatie geleverd. In een doelpuntrijk duel sleepten de Winterswijkers tegen de nummer drie van de hoofdklasse F een punt in de wacht, 5-5.

Het startsignaal klonk en Gonemo wist dat de thuisploeg huizenhoog favoriet was. Juist daarom was de motivatie bij Gonemo hoog, want het wilde niet met de kous op de kop thuiskomen. Binnen vijf minuten had de Winterswijkse formatie de leiding kunnen nemen, echter Cornelis Hofman had het vizier nog niet op scherp bij een één-op-één-situatie met de Wijchen-goalie.
Wijchen speelde goed, maar het spel was niet te vergelijken met de heenwedstrijd in Winterswijk waarin Gonemo met 2-4 werd verslagen. De gastheren openden wel de score in dit duel. Na de gelijkmaker van Gonemo-spits Cornelis Hofman liepen de Wijchenaren uit naar een 3-1 ruststand.

Uitmuntend
Gonemo voelde dat het nog niet gedaan was en gaandeweg begon het te werken aan herstel. Het offensieve spel bracht natuurlijk risico's met zich mee, maar sluitpost Gino Kothuis was een zekerheid deze wedstrijd. Met uitmuntende reddingen groeide hij uit tot een van de uitblinkers. Door dit sterke optreden maakte de jonge goalie zijn teamgenoten sterker en het geloof dat er meer te halen viel groeide.
De thuisploeg leek de weg helemaal kwijt te zijn, getuige de wederopstanding van Gonemo. Via een puntgave hattrick van aanvoerder Nick Houwers en een treffer van Ferry Pattiruhu bogen de withemden de opgelopen averij om in een 5-3 voorsprong.

Gonemo had de krachten vanwege de gehavende selectie prima kunnen verdelen. Echter in de slotfase werd de op handen zijnde overwinning helaas weggegeven. Wijchen kwam met de schrik vrij en kon de evenwicht herstellen. Wellicht had er voor Gonemo meer in gezeten dan de 5-5 puntendeling, maar het kan met een goed gevoel terugkijken op deze prima prestatie tegen subtopper Wijchen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant