Niek Lansink (links) en Jeroen Koster op de uitkijktoren, met achter zich het festivalterrein.
Niek Lansink (links) en Jeroen Koster op de uitkijktoren, met achter zich het festivalterrein.

'De kleinste details kunnen een evenement maken of breken'

Algemeen

Nieuw: 26 augustus: 'Magic Festival', Engelse Schans

Door Henri Walterbos

OOST GELRE - Ze dromen er al jaren van; hun eigen dancefestival, in de Achterhoek! Dit jaar gaat het er daadwerkelijk van komen. Op zaterdag 26 augustus organiseren Jeroen Koster en Niek Lansink van District East Events uit Groenlo de 1e editie van 'Magic Festival' in de Engelse Schans te Lichtenvoorde. Een nieuw dance festival met de focus op aankleding en beleving. "We zijn met de gemeente in gesprek gegaan over onze ideeën en zij kwamen eigenlijk zelf met het idee om het op de Engelse Schans te organiseren. We kennen het terrein natuurlijk wel. Na het gesprek op het gemeentehuis zijn we er direct naar toe gereden. We zagen het direct al voor ons," is Niek enthousiast. "Het verdedigingswerk ligt prachtig gelegen in de bossen en creëert een unieke sfeer. Het wordt een open lucht festival met op het aangrenzende terrein van de hondenclub een overdekt deel. Het thema is 'nature industries' waarbij aspecten van de natuur terugkomen in de aankleding en uitingen," gaat Jeroen verder.

Voorwerk
Beide vrienden stralen bij het verkondigen van hun plannen en zijn bij de ontwikkeling van hun concept niet zomaar over één nacht ijs gegaan. Er ging het nodige voorwerk aan vooraf. "Jeroen en ik zijn beiden echte muziek- en festivalliefhebbers. Vanaf mijn zeventiende droomde ik er al van om festivals te organiseren," weet Niek nog, terwijl vader Willy hem glimlachend aanhoort. "Daarom ben ik vrijetijdsmanagement op de NHTV in Breda gaan studeren. We weten precies wat we willen. Ik heb over de gehele wereld festivals bezocht, zoals Sunburn in India, Kazantip in Oekraïne, en tientallen psy trance partys in Zuid-Afrika. Overal steek je van op. We zijn ook liefhebbers van de Zwarte Cross. We hebben daar ook goed rondgekeken. De sfeer is enorm gemoedelijk. Dat willen we graag terug zien op ons festival, met zeker ook Achterhoekse accenten. Ik denk dat zelfs Tante Rikie trots op ons zal zijn," lacht Niek.

Goede sfeer creëren
Een goed concept, strakke planning, opbouw in de line-up en een goede sfeer creëren. Dat waren de uitgangspunten voor beide 'festivaldirecteuren. "De kleinste details kunnen een evenement maken of breken. Wij hebben alle details die wij missen op andere festivals opgeschreven en we gaan ervoor zorgen dat we dit 26 augustus beter gaan aanpakken," legt Jeroen uit. "We leggen de lat meteen al hoog. Naast de studie CMD te Arnhem en Nijmegen mag ik graag evenementen organiseren, zoals we bij City-Lido in Groenlo ook doen met 'Magic'. Op 26 augustus willen we iets unieks, aparts en magisch neerzetten. Iets wat nog niet eerder gedaan is op die locatie."

Programma
De programmering wordt zeer divers en niet te commercieel. Op de mainstage komen grote namen uit de hard dance-wereld zoals B-front en Frequencerz. Voor de tech-house en techno-liefhebbers zijn er leuke acts gestrikt zoals Juan Sanchez en Michel de Hey. Daarnaast komen er dj's uit Duitsland, Italië en Polen. Jeroen: "We pakken meteen groot uit voor de eerste editie qua artiesten en productie. We gaven elkaar een dikke 'high five' toen de definitieve line-up rond was! We zijn nu druk met het invullen van het terrein, de catering voor de bezoekers en zijn op zoek sponsoren voor het festival." De voorbereidingen verlopen voorspoedig, waaronder de contacten met de gemeente en de Zwarte Cross. "Binnenkort gaan we nogmaals met de buurtbewoners om de tafel. In een eerste reactie reageerden ook zij enthousiast." Niek: "We hebben uitgebreid stil gestaan bij de veiligheid, geluidsnormen, de natuur en omwonenden van de Engelse Schans. We willen de komende jaren Magic Festival internationaal op de kaart zetten!"

De kaartverkoop gaat zaterdag 18 maart van start. Er zijn een beperkt aantal tickets verkrijgbaar voor 25 euro, early bird tickets kosten 29,95 euro en regular tickets 34,95 euro, te bestellen via www.outix.nl.


www.magic-festival.nl

www.facebook.com/magicfestivalofficial

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant