Plus-BSO in De Springplank

Algemeen

WINTERSWIJK - Kinderen die bijvoorbeeld extra begeleiding nodig hebben of beter gedijen in een rustiger omgeving, kunnen nu terecht bij BSO De Springplank van de Stichting Welzijn Winterswijk (SWW). Dit dankzij een pilot van de SWW, de zorginstellingen Zozijn en De Lichtenvoorde en de gemeente Winterswijk.

De drie partijen zijn met deze pilot begonnen, omdat aanbieders van kinderopvang en buitenschoolse opvang steeds vaker wordt gevraagd om ook kinderen met een ondersteuningsbehoefte op te vangen. Maar de reguliere kinderopvang ontbeert vaak de mogelijkheden om deze kinderen op te vangen vanwege gebrek aan professionele steun.
De SWW, de twee zorginstellingen en de gemeente willen met deze pilot deze professionele steun wel bieden en er zo achter komen of deze kinderen naar de reguliere buitenschoolse opvang kunnen. Een dergelijke pilot past ook in het beleid van de gemeente Winterswijk, want kinderen met een ondersteuningsbehoefte gaan vaak niet in hun omgeving naar school en maken dus weinig of geen vriendjes in de buurt. Het is bovendien een laagdrempelige manier van ondersteuning.
De SWW bekijkt in overleg met Zozijn en De Lichtenvoorde welke kinderen met een ondersteuningsbehoefte voor opvang in De Springplank in aanmerking komen. De gemeente geeft het definitieve oordeel over toelating tot deze zogeheten plus-BSO. Ouders van kinderen die voor opvang in deze plus-BSO in aanmerking komen, krijgen voor een dagdeel per week van de gemeente financiƫle ondersteuning.
Deze pilot loopt twee jaar. In die tijd bekijken de betrokken partijen hoe groot de vraag is, of de ouders tevreden zijn en wat de financiƫle gevolgen zijn. Na ongeveer anderhalf jaar wordt een evaluatie gehouden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant