Handen uit de mouwen. Foto: Geldersch Landschap en Kasteelen
Handen uit de mouwen. Foto: Geldersch Landschap en Kasteelen

Handen uit de mouwen bij de Borkense Baan tijdens NL Doet

Algemeen

WINTERSWIJK - Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart gaan in Nederland weer duizenden deelnemers actief aan de slag voor NL Doet. Geldersch Landschap & Kasteelen is op zoek naar mensen die deze dagen de handen uit de mouwen willen steken in het Nonnenven, onderdeel van natuurgebied de Borkense Baan in Winterswijk Woold.

De boswachter kan hulp gebruiken bij het verwijderen van grove dennenopslag op de heide en het verwijderen van houtige gewassen op de drijftillen van het Nonnenven. Men kan zowel individueel deelnemen als met een groep. De activiteit is geschikt voor jong en oud en duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Deelname is gratis. Voor koffie/thee en gereedschap wordt gezorgd. Zelf een lunchpakketje, werkhandschoenen en laarzen meenemen. Verzamelen bij de ingang van de Borkense baan, gelegen aan de Blankersweg te Winterswijk. (Vanaf de Kuipersweg de Blankersweg oprijden, na 300 meter is de ingang van de Borkense Baan). Vooraf aanmelden is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Per datum is er plek voor minimaal vijf en maximaal twaalf deelnemers. Informatie: Ronny ter Horst, tel. 06 51 614 528.

Borkense baan
Ooit liep hier het spoorlijntje tussen Winterswijk en Borken (D). Inmiddels is het een bijzonder natuurgebied geworden. Langs het verlaten tracé liggen bos- en heidegebiedjes met hier en daar poelen en vennen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant