Resultaten onderzoek basis voor verdere ontwikkeling Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - De gemeente Winterswijk heeft in 2016 een burgerpeiling door I&O Research laten uitvoeren onder 2.000 inwoners. Ruim 760 inwoners vulden de enquête in, een respons van 38 procent. Inwoners beantwoordden vragen over de thema's woon- en leefomgeving, de relatie tussen inwoner en gemeente, de gemeentelijke dienstverlening en zorg en welzijn. De resultaten staan nu op de website www.waarstaatjegemeente.nl. Op deze website kan iedereen Winterswijk vergelijken met andere gemeenten.

Een tevreden wethouder Gert-Jan te Gronde: "Fijn dat zoveel mensen ons helpen door de enquête in te vullen. De resultaten gebruiken we om Winterswijk nog verder te ontwikkelen en onze dienstverlening beter aan te laten sluiten op de behoefte van de inwoner."

De inwoners van Winterswijk waarderen hun eigen buurt met een 8,1. Ook willen zij zelf een bijdrage leveren aan de aanpak van leefbaarheid in de eigen buurt. Zo hield 55 procent zich hier in de afgelopen twaalf maanden al actief mee bezig. Het college is er blij mee dat veel mensen zich voor de buurt en voor elkaar inzetten en aangeven dit ook in de toekomst te willen blijven doen.


www.waarstaatjegemeente.nl

Lees verder in de digitale editie

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant