Podium Dinxperlo treedt gratis op in De Storm

Algemeen

WINTERSWIJK - Maandagavond kreeg Theater De Storm het bericht dat de voorstelling 'A Midwinter's Tale' van Pia Douwes op zaterdag 25 februari aanstaande niet kan doorgaan omdat zij ziek is. Tijdens het concert zou deze musicalster muzikaal begeleid worden door een regionaal projectkoor onder leiding van dirigente Elske te Lindert. In overleg met het theater heeft het koor, bestaande uit maar liefst 70 leden, spontaan aangeboden zaterdag een gratis concert te willen geven als service naar de bezoekers.

Tijdens dit concert, dat begint om 20.15 uur en ongeveer een uur duurt, brengt het koor een aantal nummers uit het oorspronkelijke programma, waaronder: 'Ameno', 'I'm walking in the air' (uit de musical 'Snowman'), 'Mad world' van Gary Jules, 'Go like Eijah' en 'Cold as ice'. Daarnaast klinkt er filmmuziek uit 'As it is in heaven' en beroemde pianomuziek uit 'Amélie'.

In een razend tempo heeft de dirigente gezorgd voor twee fantastische solisten. Zo zingt Margo Hengeveld 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij en neemt Riekie Hengeveld de solo 'California dreamin' voor haar rekening. Een vleugje Pia mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens deze avond. Naast de solo's uit 'As it is in heaven', zingt de dirigente zelf het bekende nummer 'Mijn leven is van mij' uit de musical 'Elisabeth'. Ook de muzikale begeleiding is geregeld met Elske te Lindert op vleugel, Han Hofs op drums en Marijn Meijer op viool. De violist brengt tevens de prachtige vioolsolo uit 'Schindler's List' ten gehore.

"Het is altijd heel erg vervelend als een voorstelling niet door kan gaan", vertelt Ineke van Empel (directeur Theater De Storm). "Voor Pia zelf in de eerste plaats natuurlijk, maar ook voor ons publiek. Onze theaterbezoekers hebben toch op een leuke avond uit gerekend. Daarom vinden wij het werkelijk fantastisch dat een bevlogen dirigente als Elske te Lindert, spontaan aanbood toch te komen optreden. In no time had ze alle koorleden weer compleet en kunnen we onze bezoekers alsnog verwennen met een prachtig concert."

Reserveren
Alle bezoekers van 'A Midwinter's Tale' zijn voor dit concert persoonlijk uitgenodigd, maar ook overige bezoekers zijn van harte welkom. Wilt u dit (gratis) programma bezoeken? Mail dan uw naam en het aantal personen waarmee u naar het concert gaat naar info@theaterdestorm.nl.

Voor de voorstelling met Pia Douwes zoekt het theater samen met het management én het projectkoor nog naar een vervangende speeldatum. Dit zal hoogstwaarschijnlijk in het voorjaar van 2018 worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant