Demonstratieavond over E-bikes bij Wenters-Plus

Algemeen

WINTERSWIJK - Bij 50-plus vereniging Wenters Plus wordt een demonstratieavond gehouden over fietsen met trapondersteuning, de E-bike.

Steeds meer jongeren gaan naar school op een fiets met trapondersteuning en er zijn ook steeds meer mensen die op de E-bike naar hun werk gaan. Afstanden afleggen tot 25 kilometer zijn al heel gewoon. Een uurtje fietsen, het is goedkoper dan met de auto en het is ook nog eens gezonder.

Bij het ouder worden merkt men vaak dat het fietsen steeds moeilijker word, het opstappen gaat moeilijker, vooral voor heren op een herenfiets. De afstanden die men fietst worden steeds korter en op een gegeven moment fiets men nauwelijks meer en wordt de auto gepakt. Deze doelgroep zou kunnen overwegen om een fiets met trapondersteuning aan te schaffen. Trappen moet nog steeds worden gedaan maar het gaat wat gemakkelijker en de afstanden per E-bike kunnen weer langer worden.

Bij het aanschaffen van een fiets met trapondersteuning is echter niet alleen de prijs bepalend, er komt veel meer bij kijken. Valt de keus op een motor in het voor- of achterwiel? Of toch een motor bij de trapas?

Er zijn verschillende soorten remmen, wat is de afstand die met een volle accu kan worden gefietst, welke bandenspanning fietst het fijnst? Welk type en hoogte van het frame is geschikt? Er zijn veel vragen te beantwoorden over de E-bike.

Om op al deze vragen een antwoord te krijgen houdt Wenters Plus op dinsdagavond 14 maart een voorlichtingsavond over fietsen met trapondersteuning, E-bikes. Deze avond wordt gegeven in samenwerking met Profile Winterswijk. Marco Mengerink zal belangstellenden informeren en vragen beantwoorden aan de hand van een aantal fietsen die hij bij zich heeft.

De avondt vindt plaats bij Grand Café VredenseHof Vredenseweg 81-2 in Winterswijk. Aanvang 19.30 uur, de zaal is open om 19.00 uur. Wenters Plus leden betalen 2,- euro, voor niet-leden kost het 4,- euro. Koffie of thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant