Afbeelding

Promoveert WDV 1 naar de Gelderse Hoofdklasse?

Algemeen

WINTERSWIJK - Met nog één ronde te spelen is de spanning te snijden aan de kop van de 1e klasse Oost-Gelderland. Zowel WDV 1 als 2 hadden de voorlaatste ronde een groot aandeel in de huidige stand. WDV 1 wist koploper DSV een gevoelige 8-4 nederlaag toe te brengen. DEZ 1 uit Laren had toen de kans om alleen op kop te komen, maar kwam niet verder dan 6-6 tegen DUO uit Doetinchem. BDV uit Brummen had vervolgens het kampioenschap in eigen hand. Ze moesten het in Winterswijk opnemen tegen het kleine broertje van WDV 1, maar werden met een 8-4 nederlaag terug gestuurd naar Brummen. Het was de eerste nederlaag van Brummen, maar ze zijn hierdoor zo goed als zeker uitgeschakeld voor de titel.

De laatste ronde voor de titelkandidaten ziet er als volgt uit: dinsdag 21 februari: DIOS Beltrum 3-DEZ Laren; vrijdag 24 februari WDV Winterswijk-DCZ Zevenaar; vrijdag 24 februari: DUO Doetinchem-BDV Brummen en donderdag 2 maart: DVOIJ Silvolde-DSV Sinderen.

Gezien het bordsaldo heeft DSV Sinderen alles in eigen hand en kan op donderdag 2 maart kampioen worden, maar WDV kan op 24 februari de druk opvoeren. Voor WDV 1 mag het geen probleem zijn beide punten in Winterswijk te houden, maar een grote overwinning is wel vereist, omdat DEZ Laren slechts vier bordpunten minder heeft. Daarnaast kan het zelf nog kampioen worden op bordsaldo indien het zelf het maximale resultaat behaalt tegen Zevenaar en Sinderen niet verder komt dan een 7-5 overwinning.

De kans dat DUO kampioen wordt is na de 6-6 tegen DEZ 1 uit Laren zo goed als verkeken. Ze moeten dan zelf winnen van BDV Brummen terwijl DSV 1, WDV 1 en DEZ 1 alle drie moeten verliezen. Ook BDV Brummen zal bij een overwinning afhankelijk zijn van de resultaten van de top 3. Een ding is zo goed als zeker: DSV zal in Silvolde moeten winnen van DVOIJ om zeker te zijn van het kampioenschap.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant